Juliol 12, 2020

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

PhotoespañaL’Ajuntament d’Eivissa ha inaugurat l'exposició de fotografia a l'aire lliure de la XXIII edició del festival PhotoESPAÑA. La selecció de 50 imatges penja des d'avui dels balcons que han cedit els vesins i vesines i comerciants del barri de la Marina, on romandran fins al 31 d'agost.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz i el regidor de Cultura, Pep Tur, han estat acompanyats en la inauguració pel president de l'Associació de Vesins del barri, José Vaquer, la presidenta de l’Associació de comerciants de la Marina, Elisa Roselló i el president de la Federació de Comerciants, José Manuel Senen, que han agraït a l'Ajuntament aquesta iniciativa que servirà per a donar més visibilitat al barri.

L’alcalde, Rafa Ruiz ha assenyalat que aquesta exposició és ‘com un reconeixement a la ciutadania que ha estat exemplar en aquests dies tan durs. Ho feim al barri de la Marina, que és un barri perfecte per una iniciativa com aquesta. Passejar per la Marina sense dubte ens du a alçar la mirada i veure uns balcons característics de la barriada i que són un autèntic tresor de la ciutat’.

Des de l’Ajuntament s'ha agraït a més la col·laboració dels vesins i comerciants de la zona en la iniciativa, ‘una iniciativa beneficiosa tant per a les vesines i vesins de la Marina com per als comerços, ja que serà un atractiu tant pel turisme com pels mateixos residents de la ciutat per venir a la Marina a aquesta exposició a l’aire lliure’, ha dit l’alcalde que també ha donat un agraïment especial a totes les persones que han convertit el seu balcó en una exposició, cedint-lo per aquesta iniciativa.

Des del consistori s'han repartit les lones impreses i el sistema per poder penjar les imatges, que estan distribuïdes pel carrer de Mar, carrer de sa Creu, Antoni Palau, carrer de ses Verdures, carrer Garijo, carrer d’Enmig, carrer Lluís Tur i Palau, carrer Manuel Sorà, la plaça de la Constitució, carrer Mestre Joan Mayans, sa Xeringa, Guillem de Montgrí, Josep Verdera, carrer de Plàcid Pereyra i la plaça de sa Riba.

Les fotografies de la mostra estan fetes per eivissencs i eivissenques que han participat en aquest festival marcat enguany per la pandèmia i el confinament dels darrers mesos i que van aprofitar el tancament a les seues cases per mostrar la vida des dels balcons pujant a les xarxes socials les fotografies sota el hashtag #PHEdesdemibalcón.

PhotoESPAÑA va fer una crida a nivell nacional i va aconseguir reunir més de 63.000 imatges. L'exposició s'ha inaugurat a la mateixa vegada en les diferents ciutats participants en tot l'àmbit nacional. Eivissa és una de les 50 ciutats d'Espanya que participen en aquest esdeveniment artístic.