Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ple ajuntamentL’Ajuntament d’Eivissa aprova adherir-se a la xarxa d’Entitats Locals pel desenvolupament d’Objectius Sostenibles de l’Agenda 2030 i a la declaració institucional per a la commemoració del dia de l’Orgull LGTBI.

El ple de l’Ajuntament d’Eivissa aprova l’adhesió a la xarxa d’Entitats Locals per desenvolupar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. Aquesta adhesió suposa un compromís polític i ètic amb l’Agenda 2030 per marcar-la com a full de ruta per a la sostenibilitat de la vida de les persones des d’una perspectiva social, cultural, econòmica i mediambiental. Els cincs puntals sobre els quals se sustenta l’Agenda són planeta, persones, pau, prosperitat i aliances.

També aprova adherir-se a la declaració institucional per a la commemoració del Dia Internacional per a l’Orgull LGTBI, que es celebra el pròxim 28 de juny. Amb aquesta acció es vol reforçar el compromís del consistori amb la igualtat de tracte i oportunitats d’aquest col·lectiu.

Des de l’Ajuntament d’Eivissa s’ha destacat que es treballa per fer de la igualtat i la no discriminació un dels seus àmbits d’actuació prioritaris, realitzant esforços per desenvolupar mesures que atenguin les necessitats reals de totes les persones, promovent accions de respecte, reconeixent els drets fonamentals com a tal i impulsant la protecció plena davant la discriminació.

A la sessió plenària s’ha decidit també instar al Govern estatal a establir una moratòria d'efecte immediat a la presentació de nous projectes de recerca, exploració i explotació d'hidrocarburs i altres substàncies minerals, mentre es tramiten i aproven el Projecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica i la Proposició de Llei del Parlament balear sobre la protecció de la mar Mediterrània.

L'Ajuntament ha aprovat a més una modificació pressupostària per destinar 400.000 euros a un conveni que l'Ajuntament d'Eivissa signarà amb el Consell Insular d’Eivissa i el Govern de les Illes Balears per a la concessió d'ajudes als autònoms i petites i mitjanes empreses d'Eivissa. Entre les aportacions de les tres institucions les ajudes a autònoms i petites i mitjanes empreses de la ciutat d’Eivissa serà d’1,2 milions d’euros.

Enllaç a:
· Adhesió Agenda 2030 ODS en pdf
· Declaració institucional 28 de juny Dia Orgull LGTBI en pdf
· Declaració institucional Moratòria Hidrocarburs en pdf