Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Fermín CárcelFermín Carcel ha estat nomenat nou cap de la Policia Local d’Eivissa, després de superar el procés de selecció obert al qual es van presentar tres candidats. D’aquests, Carcel ha estat la persona que ha complert els requisits de la convocatòria en aquest càrrec de lliure designació.

El nou cap de Policia Local és funcionari de carrera de la plantilla de l’Ajuntament d’Eivissa com a oficial de la Policia Local. Graduat en criminologia, disposa d’altra formació universitària, com títol propi d’expert universitari en Policia Judicial, el curs de perit judicial en reconstrucció d’accidents i el curs de detecció del consum de substàncies psicotròpiques.

També té altra formació habilitant i sense la qual no és possible realitzar diferents funcions i/o utilitzar dispositius o eines policials com el títol de formació en detecció de consum de drogues de l’Escola de Trànsit de la Direcció General de la Guàrdia Civil, el curs d’operador de sistema fotogràfic de vigilància de trànsit, curs d’inspector sonomètric i d’operador de terminals remotes externes. També ha estat docent o professor col·laborador als cursos bàsic de Policia i Oficial de l’EBAP i de l’Ajuntament d’Eivissa. Pel que fa als idiomes, disposa del grau B2 en català i anglès.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha dit que ‘acabat el procés de selecció del nou cap de Policia després d’una situació interinatge. El nomenament ha estat a un policia de la casa, que coneix molt bé l’estructura de la Policia Local, amb una formació exemplar. Fermín Carcel és un policia que ha anat creixent com a agent fins arribar al cap del cos de la Policia Local. Per la nostra part, tenim molta confiança en ell i més en un moment molt delicat degut a la pandèmia i les restriccions sanitàries. És un lloc de molta responsabilitat i des de l’equip de govern treballarem d’una manera coordinada i fent molta feina per millorar el dia a dia de la nostra ciutat i donar un millor servei a la nostra ciutadania’.

Per la seua banda, el nou cap de la Policia Local, Fermín Carcel, ha dit que ‘accepta aquest càrrec amb molta il·lusió. Sé que és un càrrec que implica una gran responsabilitat i per la meua part aportaré la màxima responsabilitat i dedicació, i agraeix la confiança de l’equip de govern’.

Com a agent de Policia Local, Fermín Carcel ha format part del grup de seguretat viària exercint com a cap de la secció d’Atestats. També ha organitzat els dispositius policials per donar cobertura a diferents esdeveniments lúdics, culturals i esportius d’àmbit insular.
Com a cap de la Secció d’Atestats, Instruccions d’Atestats per delictes contra la seguretat viària i accidents de trànsit ha actuat en els casos d’accidents més greus i ha mantingut reunions periòdiques com a membre de la mesa de Policia Judicial de Trànsit; gestió del material de la unitat, gestió i confecció dels quadrats anuals del personal i organització i direcció de diferents controls.

Des del 2017 es va incorporar a la Unitat Nocturna de la Policia Local d’Eivissa exercint com a cap de la Unitat Nocturna i Atestats.