Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Campanya ComerçL’Ajuntament d’Eivissa inicia una campanya promocional per reimpulsar el petit comerç i pal·liar els efectes provocats per la COVID-19.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat de la regidora de Comerç, Montse Garcia, i de Vicent Tur, representant de la Petita i Mitjana empresa d’Eivissa i Formentera, han presentat aquest matí la campanya de promoció del comerç local ‘Petit comerç. Ara és el moment’.  Es repartiran pòsters de la campanya "Petit comerç. Ara és el moment" als comerços de la ciutat d'Eivissa. Al disseny d'aquesta campanya hi trobam interpretacions de petits comerços d'Eivissa així com a ciutadans del municipi passejant entre comerços. Aquesta imatge transmet un missatge de comunitat i d'unió entre ciutadania i petit comerç fent d'Eivissa una ciutat viscuda.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha dit que ’amb aquesta campanya promocional el que volem és convidar la ciutadania a recolzar el petit comerç i també animar els nostres comerciants i que sentin que l’Ajuntament està al seu costat. Aquesta campanya és especialment important pel moment en què estam, sortint de la quarantena , d’un moment en què els negocis han estat tancats i han hagut de fer front a una de les situacions més adverses que hem viscut’ .

L’alcalde també ha volgut destacar que ‘hem de ser conscients que la ciutat la feim entre tots i totes, i que només amb l’ajuda de la ciutadania podrem evitar que desaparegui la xarxa de comerç que és realment un potent motor econòmic de creació de llocs de feina i de sentiment de ciutat, i aquest esforç es pot fer de moltes maneres. L’alcalde ha volgut fer una reflexió en relació als grans tenedors de locals que no estan ajudant al petit comerç a poder assumir els preus dels lloguers ja que continuen sent molts alts, la qual cosa dificulta encara més la reactivació del petit comerç a la ciutat i en aquest sentit ha apel·lat a ‘la corresponsabilitat que tenim tots per sortir del moment més difícil que hem viscut com a societat moderna’.

Per la seua banda, el responsable de comerç de la Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera, Vicent Tur, ha dit que ‘ara més que mai s’ha d’estar al costat del petit comerç, en un moment difícil en què ha baixat el consum, però que amb el suport de tothom s’aconseguirà ajudar aquest sector’.

Mesures de suport al petit comerç
A més d’aquesta campanya de promoció del petit comerç a la ciutat, l’Ajuntament d’Eivissa impulsa, des de l’inici de la crisi motivada pel COVID-19, tot un seguit de mesures de suport al sector empresarial de la ciutat. Des de l’exempció del pagament de la taxa d’Ocupació de la Via Pública durant tot el 2020, fins a la creació de noves plataformes com www.deivissaacasa.com que aquest divendres estarà operativa per poder realitzar compres al petit comerç de l’illa. En aquest sentit, aquesta plataforma de compra al petit comerç, impulsada des de la regidoria de Comerç i la de Promoció Econòmica, única a tot Balears com a centre comercial impulsat des d’una institució, comença a caminar amb més de 30 negocis fins oferint més de 7.000 productes i on els consumidors podran trobar des de botigues d’alimentació, moda i calçat, així com negocis d’hostaleria amb servei de menjar a domicili.
Altres mesures que s’estan aplicant són els bons d’aparcaments per tal de facilitar l’accés dels compradors als petits comerços i que consisteix en el repartiment de 10.000 bons d’una hora d’aparcament als aparcaments del CETIS i des Pratet. Aquesta mesura facilita que els petits comerços puguin lliurar als seus clients una hora d’aparcament gratis a aquests dos espais.
Per altra banda, l’Ajuntament d’Eivissa posarà en marxa pròximament una campanya especifica de promoció dels Mercats Municipals i una campanya d’impuls de la targeta de fidelització que es va posar en marxa juntament amb la PIMEEF.