Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Plaques solarsEl projecte està cofinançat per la Unió Europea a través dels Fons FEDER.

L’Ajuntament d’Eivissa ha instal·lat 92 plaques solars a la coberta del col·legi de sa Graduada. El projecte, cofinançat per la Unió Europea a través dels Fons FEDER, ha tengut un pressupost de 30.348’16 euros (IVA inclòs). Els 92 panells de 330 watts de potència, donaran l’energia necessària a l’escola per autoabastir-se. La instal·lació fotovoltaica està connectada a la xarxa d’electricitat, amb la qual cosa podrà injectar els excedents d’energia a la xarxa de distribució de baixa tensió de la ciutat.

A més d’aquesta instal·lació, la Regidoria de Transició Energètica de l’Ajuntament d’Eivissa té prevista la instal·lació de plaques solars a 9 edificis municipals més.

Per al regidor de Medi Ambient i Transició Energètica, Jordi Salewski, ‘precisament avui, que celebram el dia Mundial del medi Ambient, és el dia de parlar del mercat energètic i de la possibilitat de començar a pensar en l’energia com un dret més que com un producte. La possibilitat que els edificis municipals com aquesta escola de sa Graduada, on acabam d’instal·lar els panells solars, s’autoabasteixin és un pas endavant cap a la millora i el respecte del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic’.