Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dones per la PauL'Ajuntament d'Eivissa celebra el Dia internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament amb diverses xerrades a través de les xarxes socials durant aquesta setmana.

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat diverses activitats a través de les xarxes socials per celebrar el Dia internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament, que es commemora aquest diumenge 24 de maig.

La primera d’aquestes activitats serà dijous 21 de maig al Facebook de l’Ajuntament d’Eivissa, a les 19 hores. La presidenta de la Fundación Seminario de Investigación por la Paz a Espanya, Carmen Magallón, parlarà sobre feminisme pacifista a la conferència "Constructoras de la paz: los inicios del feminismo pacifista”.

Divendres 22 de maig, la coordinadora del Fons Pitiús de Cooperació, Fina Darder, ens acostarà, entre altres assumptes, la lluita contínua de les dones d'El Salvador per aconseguir un projecte d'aigua potable domiciliària a la zona, on la falta d'aquest dret bàsic genera importants problemes a la comunitat. La xerrada “Dones construint Pau. Cooperació entre El Salvador i les Pitiüses”, que estarà presentada per la regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina, es podrà seguir en directe a partir de les 18 hores a través del Campus de la plataforma www.districte07800.es.

L'última de les activitats serà el mateix diumenge 24 de maig. A les 18 hores, Isabel Miguel, directora d'Educació per a una Ciutadania Global, d’UNRWA Espanya, parlarà sobre dones i feminisme a Palestina a la xerrada “Mujeres palestinas desde la diversidad”. Serà a través de la pàgina de Facebook de l'Ajuntament d'Eivissa.

La regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina, ha assenyalat que “el 24 de maig es vol recordar la violència que pateixen les dones en els conflictes i postconflictes armats i les desigualtats estructurals a les quals han estat sotmeses al llarg de la història, però també el seu paper fonamental en la resolució de conflictes i els processos de creació de pau”, i ha afegit que “hem de recordar el paper actiu de les dones en aquests processos de creació de pau per evitar l'estereotip que les mostra com a víctimes silencioses i passives”.

Les activitats estan finançades per la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern Balear, a través de l’Institut Balear de la Dona, i del Ministeri d’Igualtat, a través del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

 Dones per la pau activitats