Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

PlaquesL'Ajuntament d'Eivissa ha instal·lat cinc noves plaques historiades en diferents carrers de la Marina i sa Penya. Els treballs que s'han dut a terme en coordinació amb l'Arxiu Històric d'Eivissa i Formentera i la regidoria de Vies Públiques.

En concret les plaques s'han col·locat al carrer del Bisbe Cardona Tur, que abans portava el nom de Fermín Galán i abans d’Isabel II; carrer del Mestre Joan Mayans, abans carrer Herreros i carrer Curt; carrer de Manel Sorà, abans d’Amadeo i conegut popularment com carrer de ses Cuines; a la plaça de sa Drassaneta i carrer d’Eimili Pou, fill adoptiu d’Eivissa i que va ser cap d’Obres Públiques de Balears i impulsor de la reforma del port i la construcció d’alguns dels fars de les Pitiüses. Segons recullen els arxius de l'època, l’Arxiduc deia que era el carrer més polit de la Marina.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Eivissa, Pep Tur, ha recordat 'que aquestes plaques historiades al barri de la Marina i sa Penya són la continuació del magnífic treball que es fa des de l'Arxiu Històric d'Eivissa i Formentera amb les plaques que ja es van posar a Dalt Vila fa uns anys. La intenció és recuperar la mateixa història dels carrers, els noms de persones importants per a la ciutat que van sortint en els documents de l'Arxiu Històric d'Eivissa i Formentera. Una acció que posa de manifest la mateixa evolució de la ciutat i és també una manera de posar la nostra història a peu de carrer. És una iniciativa que ens permet a tots gaudir d'una manera diferent de la nostra ciutat, d'aprendre més sobre ella i de reconèixer que una ciutat és la suma de totes les històries que han transcorregut al llarg temps'.

L’Ajuntament d’Eivissa continuarà aquesta setmana amb la col·locació de noves plaques. En aquesta ocasió s'instal·laran en diferents carrers amb noms de dones: carrer de Concha García Campoy; carrer de Llanos Lozano; carrer de ses Cosidores i carrer de ses Brodadores.
A més, està prevista la instal·lació de dues plaques amb poemes de Manel Marí.