Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament d'EivissaL’Ajuntament d’Eivissa destinarà mig milió d’euros a ajudes de lloguer per a persones afectades econòmicament per la crisi del Covid-19. La comissió d’assumptes econòmics aprova igualment un increment de les ajudes als estudiants universitaris i de cicles formatius de grau superior.

L’Ajuntament d’Eivissa obrirà una línia d’ajudes per al pagament del lloguer destinada a les persones que s’hagin vist afectades econòmicament per la crisi del Covid-19. Aquesta línia d’ajudes estarà dotada amb 500.000 euros i dirigida a persones o unitats familiars amb una situació d’atur, ERTE o ERTO.

Es tracta de la primera mesura aprovada a la comissió sobre assumptes econòmics relacionats amb el Covid-19 en la que participen els portaveus de totes les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament d’Eivissa i que ve treballant des de fa tres setmanes. Avui, aquesta línia ja ha quedat definida i durant les properes setmanes es podrà obrir el termini de sol·licituds i la tramitació de les ajudes.

Segons ha explicat l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, des de la Regidoria de Benestar Social es va advertir des de les primeres setmanes de la crisi ‘de l’arribada de moltes consultes i peticions de persones que mai havíen necessitat ajuda municipal i que ara, per la gravetat de la situació, per primera vegada es troben amb dificultats per abonar la mensualitat del seu lloguer’. Ruiz senyala que per poder atendre correctament les peticions es contractarà personal de reforç que serà l’encarregat d’avaluar les peticions, estudiar si es compleixen els requisits i atorgar l’ajuda, ‘en qualsevol cas, un procediment relativament ràpid que és el que necessita en aquests moments la ciutadania’.

El tinent d’alcalde Aitor Morrás, regidor d’Habitatge, detalla que les ajudes tindran un import màxim de 1.800 euros, que podrà pujar fins al 2.400 en els casos d’especial vulnerabilitat, i que les ajudes seran exclusives per a persones amb un empadronament mínim a la ciutat de 18 mesos i contracte de lloguer en vigor abans del 14 de març d’enguany.

‘Aquestes ajudes es posaran en marxa gràcies al 20 per cent del superàvit del que podem fer ús per temes socials. A Eivissa, per la ja de per sí difícil situació dels lloguers, entenem que és primordial establir aquest tipus de línia d’ajut, ja que el pagament del lloguer mensual ja era abans un problema per a molta gent i amb la crisi actual encara ho és més’, comenta Morrás.

D’altra banda, la comissió també ha tancat avui una altra línia de feina que permetrà incrementar les ajudes a estudiants universitaris i de cicles formatius de grau superior, de tal manera que la partida pasarà de 9.000 a 80.000 euros, augmentant la quantia de l’ajuda, que passarà de 500 a 1.000 euros, i el número total de beneficiaris. Les bases d’aquesta subvenció ja es varen aprovar al ple del passat mes d’abril i de seguida que acabi el període d’exposició pública la Regidoria de Joventut farà la convocatòria per a que les persones interessades les puguin sol·licitar. En aquest cas, l’objectiu de l’ajuda ‘és contribuir a no deixar cap jove pel camí, assegurar que tot el que vulgui cursar estudis superiors tingui la possibilitat de fer-ho’, explica l’alcalde.

La comissió d’assumptes econòmics a la que participen tots els portaveus municipals segueix treballant en altres línies de suport a la ciutadania i el teixit empresarial de la ciutat i espera concretar noves mesures durant les properes setmanes.