Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

TaxiL'Ajuntament d'Eivissa suspèn la pròrroga de concessió de llicències per a taxis estacionals previstes per a aquest estiu.

L'Ajuntament d'Eivissa, atesa la situació provocada per la crisi sanitària de la COVID-19 i la disminució de la demanda experimentada pel servei d'autotaxi que ha motivat l'estat d'alarma, ha aprovat un decret mitjançant el qual se suspèn la pròrroga prevista per a les llicències de taxi estacionals de cara a aquest estiu de 2020.

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament d'Eivissa, Aitor Morrás, ha explicat que aquest decret ve a atendre les necessitats del sector del taxi en el municipi en aquest moment. 'El pla d'estacionals té com finalitat cobrir l'increment de demanda que es produeix en els mesos d'estiu, i donada la crisi actual del turisme com a conseqüència també del tancament de fronteres amb tercers països i les limitacions de trànsit aeri i marítim nacional fins a data incerta, aquesta demanda ha baixat molt, per la qual cosa consideram que el més assenyat és suspendre la pròrroga per a enguany'.

El decret assenyala també el fet que ateses les restriccions derivades de l'estat d'alarma, els titulars de llicències estacionals no han pogut ni tan sols realitzar les actuacions previstes a la normativa, encaminades a la preparació dels vehicles i a la prestació del servei, el qual fa que la pròrroga acordada resulti inviable i innecessària.

El pla atorgava 147 llicències d'autotaxi per un període de quatre mesos en dos torns, un del 15 de maig al 15 de setembre i un altre del 15 de juny al 15 d'octubre.

Des de la regidoria de Mobilitat es recorda que es tracta d'una suspensió de la pròrroga del Pla d'Actuació de Transport Públic de viatgers en vehicle turisme per als anys 2018 i 2019 del municipi d'Eivissa, que s'havia ampliat un any més amb les mateixes condicions i que ara passarà a la temporada de 2021.