Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Districte 07800L'Ajuntament d'Eivissa posa en marxa amb la col·laboració del Govern balear 'Districte 07800', un espai de trobada i feina per a empreses, institucions i associacions amb base tecnològica i creativa. Aquest projecte està cofinançat per la Unió Europea, a través dels Fons FEDER atorgats a l’Ajuntament d’Eivissa.

L'Ajuntament d'Eivissa, a través de la regidoria de Promoció Econòmica i Modernització, ha posat en marxa Districte 07800, un espai que vol ser un punt de trobada per a empreses, institucions i associacions amb base tecnològica i creativa, i en què col·laboren activament el Govern de les Illes Balears, a través de la Direcció General d'Innovació i la Fundació Balear de Tecnologia, així com la UIB, a través del Vicerectorat d'Innovació; la PIMEEF, l'Escola d'Art d'Eivissa i l'IES Sa Colomina.

L'objectiu d'aquest projecte, és afavorir el naixement d'un nou ecosistema empresarial i generar sinergies per accelerar el progrés empresarial i social a Eivissa. 'Les empreses creatives proporcionen serveis a sectors molt diversos que van des de l'arquitectura, al disseny, l'oci o la cultura, i creiem que és important que tot aquest coneixements estiguin connectats per poder impulsar Eivissa, ara més que mai, com a districte creatiu i tecnològic
que ajudi a mirar el futur d'una altra manera’ , ha explicat el regidor de Promoció Econòmica i Modernització de l'Ajuntament d'Eivissa, Aitor Morrás.

Aquest espai, obert a totes les activitats relacionades amb la generació del coneixement i la informació, està destinat a totes les iniciatives de creació, producció i/o distribució de béns i serveis creatius i la seua integració a altres sectors. La pàgina web compta amb un directori on es poden inscriure totes aquelles empreses relacionades amb l'àmbit tecnològic i creatiu.

Així mateix, el Districte 07800 té un Campus on ofereix, de moment, una vintena de cursos, tallers i webinaris gratuïts d'una àmplia temàtica que permetran a les persones interessades actualitzar el seu coneixement general. També es dóna la possibilitat a qui vulgui compartir coneixements d'impartir els seus propis cursos en aquest espai.

Des de la Direcció General d’Innovació del Govern balear han assenyalat la importància de donar suport a l’emprenedor com un dels grans pilars de les polítiques en aquest àmbit, amb l’objectiu que s’enfoquin cap a la competitivitat empresarial i la creació d’ocupació.

La directora general d’Innovació, Núria Riera, ha informat a més que ‘es pretén ampliar l'àmbit d'actuació del GOIB en matèria d’Innovació a les Pitiüses amb la creació del centre BIT Pitiüses, que serà clau per a la consecució i consolidació de les competències d’Innovació a les Pitiüses, com ja existeixen a les Illes de Mallorca i Menorca’. S'habilitarà un espai virtual dins el districte amb la finalitat d’oferir a pimes d’Eivissa un entorn de qualitat per afavorir la creació d’empreses innovadores i la consolidació empresarial mitjançant activitats i iniciatives innovadores basades en el coneixement i la tecnologia.

De la seua banda, la Direcció General de Modernització i Administració Digital del Govern s'ha mostrat 'molt satisfeta' de la seua col·laboració amb l'Ajuntament d'Eivissa i ha recordat que l'objectiu és dotar les pimes i autònoms amb les eines adequades perquè puguin digitalitzar els seus negocis o millorar-ne l'eficiència en cas que ja estiguin totalment o parcialment digitalitzats. "Facilitar a empreses, autònoms i ciutadans, eines de canvi cap a la digitalització de l'economia i de la societat és molt necessari en aquesta nova realitat en la qual ens trobam. Amb aquesta iniciativa els ajudam per estar millor preparats personalment i professionalment per a aquesta nova realitat", ha dit el director general de Modernització i Administració Digital, Ramon Roca.

Primers webinaris

El primer webinari s'impartirà avui divendres a les 12.00 h. Es tracta d'una xerrada relacionada amb el moment actual que estam vivint amb la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

El psicòleg Andrés Aller, expert en intel·ligència emocional, impartirà avui a les 12.00 h el webinari gratuït 'Avançant en l'adversitat (afrontant la realitat), que serà presentat pel regidor de Promoció Econòmica i Modernització, Aitor Morrás.

Els interessats han de registrar-se prèviament en aquest enllaç: https://attendee.gotowebinar.com/register/2642962477106074891

El segon webinari serà 'Sortint del confinament pas a pas (ningú va dir que fos fàcil)', que impartirà la doctora María Bufí el dimarts 12 de maig a les 12 hores. La xerrada estarà presentada per la presentada per Dessiré Ruiz, regidora de Comerç, Turisme i Mercats de l'Ajuntament d'Eivissa.

Els interessats han de registrar-se prèviament en aquest enllaç:
https://attendee.gotowebinar.com/register/1961531349699024139
L'objectiu de totes dues xerrades és donar claus per a ajudar a superar aquesta situació de crisi per la COVID-19.

Districte 07800 també té perfil en les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, on s'anirà informant de tots els cursos i tallers disponibles.

Enllaç a:
· Web Districte 07800

Enregistrament de la presentació: https://attendee.gotowebinar.com/recording/9065947667288561419

· Tall de veu del regidor de Promoció Econòmica i Modernització de l'Ajuntament d'Eivissa, Aitor Morrás