Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Rafa RuizA més, s’estudiaran possibles ampliacions d’ocupació sempre que siguin compatibles amb les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries.

L’Ajuntament d’Eivissa no cobrarà durant 2020 les llicències d’ocupació de la via pública als bars, restaurants i comerços de la ciutat d’Eivissa, segons la decisió presa per l’equip del govern municipal per tal de contribuir a pal·liar la pèrdua d’ingressos que patiran durant aquest exercici amb motiu de la crisi sanitària del coronavirus.

Els negocis hauran de tramitar igualment el seu permís per tal que quedin regulats els metres que poden ocupar i així tinguin el seu títol habilitant al dia, però sense que això suposi el pagament de la taxa associada que es venia pagant cada any.

A més, l’equip de govern de l’Ajuntament d’Eivissa estudiarà totes les propostes d’ampliació d’espai que plantegin els propietaris del negoci i es veurà la seva viabilitat inclús quan això suposi ocupar espais que fins ara no s’havien atorgat o que suposin la eliminació de places d’aparcament. En tot cas, aquestes ampliacions hauran de garantir en tot moment que no suposen un inconvenient per al compliment de les mesures establertes per les autoritats sanitàries quant a la distància física entre les taules i els vianants.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, explica que l’objectiu ‘és ajudar als negocis en aquesta difícil situació, alliberant-los d’una càrrega impositiva i a més contribuir a que amb la seva obertura i les facilitats per a que tinguin més espai, ajudin a fer ciutat, a mantenir els espais en els que, amb tota la cautela del món, les persones podran relacionar-se i fer vida social, una cosa fonamental en una situació tan dura com la que estam patint’.

Per la seva part, la regidora de Comerç i Turisme, Dessiré Ruiz, ha explicat que l’Ajuntament estudiarà totes les propostes d’ampliació d’espai per tal que la reducció al 50 per cent de l’ocupació que es preveu a partir de la fase 1 es pugui veure compensada amb més espai per instal·lar taules. ‘És evident que no serà igual de fàcil a barris amb carrers estrets que a barris on les voreres són més amples o tenim grans espais per a vianants al costat. Però estam oberts a eliminar espai que actualment ocupen els cotxes per guanyar més espai per a les persones; la prioritat serà que la gent camini amb seguretat i fer el passeig compatible amb que els negocis puguin tenir suficient espai, sempre que sigui possible, per instal·lar les taules’, senyala la regidora.

Vídeo: