Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

KandelaEl projecte socioeducatiu ‘Corto y Cambio de rol’ comparteix en obert dos curtmetratges realitzats per joves que lluiten contra les conductes sexistes.

El projecte socioeducatiu ‘Corto y Cambio de rol’, organitzat per l’Ajuntament d’Eivissa a través de la Regidoria d’Igualtat, comparteix en obert dos dels curtmetratges realitzats per l’alumnat de la passada edició durant aquests dies que queden de confinament.

Els treballs, (K)andela i #Iguanabefree, es poden veure en el canal de Youtube de l'associació que desenvolupa el projecte: El Xiringuito Teatre. Es tracta de dos curts que s'anaven a projectar durant el mes d'abril al C19, però que a causa de l'Estat d'Alarma per COVID-19 van quedar cancel·lats. Aquests curts ja se varen projectar a Can Ventosa el passat mes d’octubre amb el suport de l’Ajuntament.

Segons ha explicat la regidora de Joventut i Igualtat, Claudia Cotaina, ‘la intenció és que en el futur es pugui fer una altra projecció amb col·loqui al Centre Jove, ja que el debat i la reflexió és la part més interessant d'aquest projecte l'objectiu del qual és sensibilitzar en igualtat i contra les violències masclistes a la joventut’.

A més, Cotaina ha recordat que la quarta edició de ‘Corto y cambio de rol’ continua en marxa. ‘Durant aquests dies les classes han continuat de manera online i l’alumnat ja té llest el guió del curtmetratge. Ara estan esperant que es comenci a tornar a la normalitat per poder iniciar la gravació del curt que han preparat enguany’.

‘Corto y cambio de rol’ té la particularitat que, en la seva lluita contra les conductes sexistes, utilitza com a eines la interpretació i el llenguatge audiovisual. Aquesta iniciativa està dirigida a persones d’entre 14 i 18 anys, i es realitza al Centre de Creació Jove C19.

Els i les joves participants a ‘Corto y Cambio de Rol’ han de desenvolupar totes les fases de realització d’un curtmetratge, des de l’escriptura de la història fins a la seua interpretació, gravació i edició final. El resultat final d’aquest projecte artístic comú és un curtmetratge per a la promoció de la igualtat de gènere, la diversitat sexual i la prevenció de les violències masclistes.

Cal recordar que aquesta activitat està finançada per la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern Balear, a través de l’Institut Balear de la Dona, i pel Ministeri d’Igualtat, a través del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Enllaç al curt «(K)andela»
Enllaç al curt «#Iguanabefree»