Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Policia LocalLa Policia Local d'Eivissa ha detingut a tres persones per resistència a l'autoritat, pressumpte atemptat a un agent de l’autoritat i desobediència de l'Estat d'Alarma. Es tracta d'un home que respon a les inicials J.I V i dues dones, M.S M i F.M.A.B.

Els fets s'han produït diumenge matí, a les 11.30 hores a la platja de Talamanca, quan els agents han vist un grup de tres persones i, a causa de les restriccions horàries en què cap dels tres en principi estaven inclosos, han preguntat a aquestes persones el motiu pel qual es trobaven a la platja en aquells moments.

Des del primer moment, segons l'atestat, les tres persones han mantingut una actitud agressiva cap als agents, insultant-los i no respectant la distància de seguretat. Quan els agents tornen a preguntar el motiu d'incompliment de l'Estat d'Alarma, l'ara detingut sobrepassa la distància de seguretat aproximant-se de manera agressiva cap a l'agent, moment en el qual aquest fa ús de la defensa reglamentària per a salvaguardar la distància de seguretat i separar-se de l'ara detingut.

Les tres persones detingudes continuaven amb actitud agressiva i no col·laborativa en cap moment. Quan l'agent es disposa a obtenir les dades d'afiliació, una de les dones s'aproxima per darrere agafant-lo, moment en què l'agent es gira i el detingut aprofita per llançar-se sobre ell enllaçant-li el cap amb els seus braços, concretament realitzat la maniobra més coneguda com el 'mataleón'.

A conseqüència d'aquest fet, l'agent i el detingut cauen a terra i el detingut aprofita per submergir el cap de l'agent dins l'aigua mantenint pressionat el coll. L'agent ha arribat a quedar sense respiració a causa de la violència de la maniobra d'ofegament que li estava practicant l'ara detingut.

Finalment aquest aconsegueix alliberar-se gràcies a l'actuació de la seva companya Policia Local.
Una segona patrulla de la Policia Local ha acudit al lloc i s'ha emportat a les tres persones detingudes a les dependències de la Policia Nacional per realitzar les corresponents diligències.