Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Carrers per a vianantsL'Ajuntament d'Eivissa amplia l'espai per als vianants de la ciutat per a facilitar mesures de protecció en utilització de l'espai públic durant aquest cap de setmana.

L'Ajuntament d'Eivissa amplia, durant aquest cap de setmana, l'espai per als vianants de la ciutat per tal de facilitar a la ciutadania un millor ús de l'espai públic afavorint així la possibilitat al veïnat de gaudir d'un espai més ample i còmode, complint les mesures de distanciament social.

En aquest sentit, durant el cap de setmana, es preveu el tancament del carrer d’Arquebisbe Cardona Riera, des del carrer de Vicent Serra fins a avinguda d’Isidor Macabich; el primer tram de carrer de Castella que va des del carrer del Bisbe Huix fins al carrer d'Abad i La Sierra i el tancament del darrer tram de Via Púnica, des de carrer Abad i La Sierra fins al carrer d’Extremadura.

Tots aquests trams quedaran de nou oberts al transit de vehicles el pròxim dilluns 4 de maig, excepte el tram de carrer de Castella que quedarà obert tots els dies de la setmana per tal de facilitar un nou espai per a vianants.

Aquestes mesures s'ampliaran amb altres accions de mobilitat previstes per a iniciar la desescalada del confinament. Són mesures com el repintat de les zones 30 i la senyalització horitzontal de marques que indiquin la prioritat de la bicicleta als eixos més importants de mobilitat de la ciutat com són les principals avingudes. Precisament aquests trams de carrers són els que estàn previstos peatonitzar, dins del Pla de Mobilitat.

Es tracta d’niciatives, ràpides d'executar i justificades en el temps, que persegueixen poder alliberar l'espai públic de trànsit de vehicles facilitant un espai per als vianants per tal d'anar consolidant a mitjà termini, un urbanisme pensat per a les persones, donades les característiques de la ciutat d'Eivissa, amb tan sols 7 Km² de xarxa urbana.

Les mesures es podrien anar ampliant en funció del desenvolupament del confinament.
Aquestes i altres mesures també s'estan implementant a altres ciutats com Palma, València i Màlaga i tenen per objectiu una mobilitat més sostenible, que garanteixi les mesures sanitàries de distanciament d'obligat compliment durant la pandèmia de la COVID-19 i seguretat en l'ús de la bicicleta o dels desplaçaments a peu aconsellats pel mateix Ministeri de Sanitat.

Feu click sobre la imatge per ampliar-la:

Carrers per a vianants