Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

PhotoEspañaL'Ajuntament d'Eivissa s'ha sumat a la iniciativa col·lectiva que ha posat en marxa el festival de fotografia PHotoESPAÑA, en el qual es convida la ciutadania a utilitzar balcons i finestres com a font d'inspiració en aquests dies de tancament obligat pel coronavirus, i a pujar les seves fotos a Instagram.

Les imatges seleccionades seran exposades en llocs emblemàtics de la ciutat, una vegada acabada la crisi sanitària. A més, la web del festival acollirà una galeria virtual amb una selecció de les millors imatges presentades.

#PHEdesdemibalcón és una crida a la creativitat i exploració artística de la ciutadania, que pren com a punt de partida finestres i balcons, elements de gran significat aquests dies, i que apareixen com a referents al llarg de tota la història de l'art. La convocatòria s'ha plantejat com un homenatge a la ciutadania per a agrair el seu esforç i compromís en aquests dies.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Eivissa, Pep Tur, ha animat a la ciutadania a participar en aquesta iniciativa. ‘Crec que és un projecte molt adient amb aquest moment. La cultura no s'atura, està oberta a tothom i ajuntar la fotografia amb aquests temps de confinament per a crear com una espècie de gran mapa de l'experiència visual que tots els ciutadans podem tenir des de les seves finestres, és una iniciativa que aplaudim', ha assenyalat.

La convocatòria, amb temàtica lliure i en la qual pot participar tot aquell que ho desitgi, està oberta fins al 17 de maig. Per a participar és necessari seguir el compte de PHotoESPAÑA en la xarxa social Instagram (@photoespana_) i pujar les fotografies al perfil individual de cada persona, afegint les etiquetes #PHEdesdemibalcón, #PHE20 i @photoespana_. Per a registrar la participació, cal emplenar el formulari a la web www.phe.es. S'acceptaran un màxim de 10 imatges per usuari.

La web de PHotoESPAÑA mostrarà una selecció diària de les millors imatges participants a través d'una galeria virtual. A més, PHotoESPAÑA triarà entre els participants de tota Espanya una selecció de 50 imatges que s'exposaran durant la XXIII edició del Festival Internacional de Fotografia. L'Ajuntament d'Eivissa s'ha sumat a la participació en aquesta cita, a la qual ja s'han sumat més de 40 ciutats de tota Espanya, sota el nom 'Desde mi balcón'.

Una vegada que acabi la crisi sanitària, les places i els balcons de les ciutats participants acolliran exposicions amb una selecció de les imatges realitzades pels seus veïns. Unes mostres que marcaran a més el tret de sortida de la 23 edició de PHotoESPAÑA que té previst desenvolupar-se durant els mesos d'estiu, si l'evolució de la situació actual ho permet.

#PHEdesdemibalcón repta als ciutadans a explorar la seva capacitat creativa usant la fotografia com a llenguatge i els balcons i finestres de les seves llars com a marcs i fonts d'inspiració per a oferir la seva particular visió d'aquesta experiència col·lectiva que ens ha tocat viure.