Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Nous treballadors a benestar socialL'Ajuntament d'Eivissa incorpora quatre nous treballadors socials i dos auxiliars administratius per reforçar el departament de Benestar Social.

L'Ajuntament d'Eivissa ha incorporat quatre nous treballadors socials i dos auxiliars administratius a la Regidoria de Benestar Social, amb l'objectiu de reforçar els equips de serveis socials municipals i la Unitat de Gestió de la Regidoria.

Les seves funcions estan dirigides a reduir el temps de resposta i incrementar la capacitat d'atenció dels tres centres de serveis socials dels quals disposa la ciutat d'Eivissa. Durant les tres darreres setmanes, s'han comptabilitzat més de 1.200 trucades als serveis socials municipals, pel que les exigències de resposta sobre els equips de les Unitats de Treball Social s'han incrementat exponencialment.

Per a la regidora de Benestar Social, Carmen Boned, 'l'entrada d'aquests nous professionals, suposarà un reforç importantíssim de cara els professionals existents a la plantilla, que porten des d'abans de l'inici del confinament mostrant un alt grau de compromís en donar la resposta més adequada a les necessitats actuals que la ciutadania ens trasllada'.

Per la seva banda, l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha afirmat que 'he donat la benvinguda a aquests nous treballadors i treballadores que s'incorporen a la plantilla de Benestar Social, gràcies a la flexibilització que ha fet el Govern central de la Llei d'Estabilitat Pressupostària després que a la fi un govern escolta als ajuntaments i flexibilitza aquesta injusta llei que ens té capada l'autonomia local de decidir que fem amb la recaptació. La regidoria de Benestar Social, com sempre hem fet els progressistes, és la punta de llança de totes les nostres polítiques i ara, que necessitàvem més personal per donar resposta a una situació molt difícil, probablement la més difícil que hem viscut mai, i els hem pogut aconseguir'.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i la regidora de Benestar Social, han agraït la feina de tot l'equip de Benestar Social' el compromís i la veritable dedicació que tot el departament de Benestar Social està duent a terme per tal de respondre a l'autèntica necessitat que ha posat de manifest aquesta crisi, ara més que mai és necessari continuar amb les polítiques cap a les persones, que ningú es quedi enrere en aquest moment tan crític que estem vivint', ha conclòs l'alcalde d'Eivissa.

L'equip ha rebut una formació interna per tal de conèixer les eines de treball que utilitzaran a partir d'ara. Les funcions dels treballadors socials seran recollir i valorar les demandes que ens presenta la ciutadania, per tal d'informar i orientar sobre les possibilitats d'ajuda que es pot oferir i dur a terme les tramitacions necessàries perquè les persones i famílies ateses puguin disposar d'una cobertura de les seves necessitats bàsiques davant les situacions que es troben.

També realitzen atenció psicosocial i de contenció amb el seguiment i entrevista amb cada família i persona, fet que ajuda a fer que les actuals circumstàncies es visquin d'una forma més esperançadora per a totes elles.

Per la seva banda, els auxiliars administratius, permetran millorar la primera atenció als ciutadans que s'adrecen als serveis socials municipals, així com agilitzar els procediments de tramitació d'ajudes d'emergència.

Les tramitacions d'ajuda de cobertura de necessitat bàsiques, han sofert un augment molt elevat de demanda, a causa del període d'inactivitat econòmica i les repercussions que han generat en el retard en la incorporació a llocs de feina que esperaven moltes famílies.

Enllaç a:
· Tall de veu de l'Alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz
· Tall de veu de la regidora de Benestar Social, Carmen Boned