Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament d'EvivissaL’Ajuntament d’Eivissa atén 353 unitats familiars amb ajudes de cobertura d’alimentació durant el primer mes de confinament.

L’Ajuntament d’Eivissa ha atès un total de 353 persones i unitats familiars amb ajudes de cobertura d’alimentació per un import total de 24.766 € durant el primer mes de confinament, des que es va decretar l’estat d’Alarma.

Aquestes ajudes s’estan prestant des del departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa, als tres Centres de Serveis Socials, i des de Cáritas i Creu Roja amb els convenis signats, i es deuen a l'increment de peticions que està sent exponencial a mesura que ha anat avançant els dies de confinament i la manca d'activitat econòmica.

Les persones o families ateses a les que s’ha hagut de reforçar les ajudes són a les que habitualment ja es prestava el servei des de Benestar Social donat que són les primeres a notar les carences, on s’hi han sumat les persones o families que són usuàries puntuals en determinades époques de l'any i que, per diferents motius se'ls presenta una situació sobrevinguda que no poden afrontar de forma autònoma. També hi ha hagut un increment de les famílies o persones, que desenvolupen la seva activitat en una economia irregular o les que es dediquen a un tipus d'economia molt volàtil, juntament amb persones i famílies que mantenen els seus ingresos amb treballs de temporada.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha dit que ‘per aquest equip de govern, la prioritat són les persones i més quan ens trobam una situació tan difícil com la crisi econòmica derivada del COVID-19. Com ajuntament tenim un compromís, som la primera institució a la qual arriba a la ciutadania i per això, ara més mai, totes les ajudes són molt necessàries perquè ningú quedi enrere i per aquest motiu tot el nostre esforç ara mateix està a gestionar el millor i més ràpid possible les demandes de la ciutadania i posar la regidoria de Benestar Social en el centre de les nostres polítiques incrementant el seu pressupost i ampliant plantilla’.

Per a la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Boned, ‘en aquests moments es comença a notar l’arribada de peticions de persones i famílies que per l'aturada econòmica i per disposar de salaris baixos que no els permet un estalvi, i no tenen segura una autonomia més enllà d'unes poques setmanes. Per aquest motiu també hem decidit doblar la disponibilitat de crédit del pressupost passant de 100 a 200 mil euros per a la resposta de les ajudes d’emergència social que es tramiten, amb l’objectiu principal, de mantenir el nivell de resposta cap a les families que ràpidament necesiten qualsevol tipus d’ajuda’.

Les necessitats que s’estan cobrint de forma urgent, són la d'alimentació i medicaments, ja que el Govern de l'Estat ha establert una protecció especial contra desnonaments i talls de subministre. Tot i això, hi ha casos que un cop valorada la situació per part dels treballadors socials, es decideix ajudar en altres temes per prevenir una gran acumulació de deutes, que portaria a la fallida econòmica de la família i en conseqüència a dificultats més greus alhora de recuperar l'autonomia personal i familiar.