Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Sant Jordi 2020L'Ajuntament d'Eivissa organitza un programa d'activitats literàries en línia a través d'internet i les xarxes socials municipals per a celebrar la Diada de Sant Jordi.

L'Ajuntament d'Eivissa organitza un programa d'actes en línia per tal de celebrar la Diada de Sant Jordi. Els actes, que comencen demà 21 d'abril i s'allargaran durant tota la setmana, preveuen contacontes, teatre, treballs manuals, recomanacions i novetats d'escriptors i dels llibreters, entrevistes a escriptores i un sorteig.

El programa d'actes, en el que hi participen la regidoria de Cultura, mitjançant la Biblioteca Municipal, i la regidoria de Joventut i Igualtat, tindrà lloc a les xarxes socials de l'Ajuntament d'Eivissa, al Facebook de la Biblioteca Municipal d'Eivissa i de l'Instagram de Vila Jove.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Eivissa ha afirmat que 'en un dia tan especial per al sector de la cultura, hem volgut fer un esforç per incentivar a la ciutadania i implicant al sector cultural de la ciutat en la realització d'activitats. El nostre objectiu és animar a la ciutadania a conèixer nous autors i autores i les recomanacions literàries que ens proposin, Aquest Sant Jordi no tindrem parades al carrer però el món cultural no s’aturarà.

El programa preveu contacontes que seran emesos al Facebook de la Biblioteca Municipal d'Eivissa a càrrec de Iolanda Bonet, David, Monma, Encarna de las Heras, Milagros Pierna, Meritxell Rius i Enma Segura.

Per altra banda, els editors ens presentaran les seves novetats i els escriptors ens faran diferents recomanacions literàries que es publicaran al Facebook de la Biblioteca Municipal d'Eivissa. També comptarem amb una tria de llibres que recomanaran els llibreters i llibreteres de la nostra ciutat.

Així mateix, s'han programat diferents entrevistes, incloses a l'activitat Diada en femení, que s'emetran al Facebook de l'Ajuntament d'Eivissa amb les escriptores Helena Tur, Najat El Hachmi i Espido Freire.

Durant aquesta setmana plena d'activitats literàries, també s'han organitzat esdeveniments dirigits al públic juvenil. D'aquesta manera, a l'Instagram de Vila Jove, es mantindran trobades amb escriptors i escriptores. En aquest sentit, participaran Iolanda Boned, Carles Torres i Paola Álamo.

Altres activitats programades són el taller d'elaboració de roses de Sant Jordi amb La Arquiteca, i l'obra de teatre 'Pagesos i senyors' de Pepita Escandell, interpretada pel GAT, i que s'inclouran dins de la secció Activa't al Facebook de l'Ajuntament d'Eivissa.

De dimarts 21 d'abril a divendres 24 d'abril també es comptarà amb col·laboracions a càrrec de diferents músics i lectures d'autors que s'aniran publicant al Facebook de la Biblioteca Municipal.

Els més joves podran participar en una proposta en la qual se'ls animarà a fer el seu propi punt de llibre i poden enviar un vídeo de la seva elaboració. També se'ls animarà a gravar un vídeo en família escenificant un conte o recitant un poema. Aquestes píndoles audiovisuals les poden fer arribar al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i s'aniran compartint en xarxes.

D’altra banda, l'Ajuntament d'Eivissa ha organitzat un sorteig de 5 vals de 50 euros cadascun per a compra de llibres a les llibreries Verdera, Barco de Papel, Mediterrània, Sa Cultural i Hiperbole de la nostra ciutat. Per a participar només hi haurà que pujar a la publicació del programa del Dia del Llibre del facebook de l’Ajuntament d’Eivissa, un comentari sobre el llibre que més els ha marcat com a lectors amb el hashtag #ElMeuLlibre, acompanyat d’una fotografia amb un exemplar. Les persones que vulguin participar ho podran fer des d’aquest dimarts fins el proper diumenge dia 26 d’abril.

L’activitat Diada en femení és finançada per la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern Balear, a través de l’Institut Balear de la Dona, i del Ministeri d’Igualtat, a través del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Programa complet (feu click per ampliar):
Programa Sant Jordi