Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

PoesiaL'Ajuntament d'Eivissa celebra demà 21 de març, de manera virtual, el Dia Internacional de la Poesia amb l’emissió de vídeos dels poetes recitant. La Biblioteca Municipal de Can Ventosa celebra demà 21 de març, el Dia de la Poesia, de manera virtual. L'Ajuntament d'Eivissa havia previst una programació per a celebrar el Dia Internacional de la Poesia, a través de la Biblioteca Municipal i a causa de la situació sanitària, s'ha decidit celebrar-la, però de manera virtual.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, han afirmat que ‘ en aquests dies, pensem que el món de la cultura tampoc ha d’aturar-se i menys un dia tant especial com és del Dia Internacional de la Poesia’.

El regidor ha volgut donar les gràcies a tots els poetes que participen en aquesta iniciativa i ha dit que ‘la poesia, la cultura sempre ens ajuda i en moments difícils com aquest que vivim com a societat, és un factor molt important per la nostra convivència’. La proposta és que durant tot el dia, s'oferirà a través de les xarxes socials de l'Ajuntament d'Eivissa l'emissió de vídeos enregistrats per diferents poetes a ca seva recitant un poema propi i un poema dels poetes que seran o han format part de la secció Escriptors del Mes, d’enguany o dels quals commemorem alguna efemèride, i que són: Poetes homenatjats: -Miquel Ferrà i Juan. Escriptor del mes de març. 135è aniversari del seu naixement. -Miquel Bauçà. En el 80è aniversari del seu naixement. Serà l'Escriptor del mes de juny. -Guillem d'Efak. Ja va ser Escriptor del mes de març en 2017. Enguany commemoram el 90è aniversari del seu naixement i el 25è de la seua mort. -Manel Marí. Ja va ser Escriptor del mes d'agost de 2015. Enguany s'hauria complit quaranta-cinc anys. -Gustavo Adolfo Bécquer. Serà l'Escriptor del mes de desembre, recordant el 150è aniversari de la seua mort.

Els poetes que participaran en aquesta convocatòria son: -Ben Clark, que recitarà Ben Clark -Carles Fabregat, que recitarà Guillem d'Efak -Isidor Marí Mayans, -Mario Riera Busom, que recitarà Miquel Bauçà -Julio Herranz, que recitarà a Bécquer -Bartomeu Ribes, que recitarà Miquel Bauçà -Eva Tur, que recitarà Manel Marí -Biel Mesquida

També aprofitarem per tornar a fer difusió d'un videoclip que es va produir des de l'Arxiu Històric l'any 2013, l'any del centenari del naixement de Marià Villangómez, amb el seu poema "La paraula".

Enllaç a:
· Tall de veu del regidor de Cultura, Pep Tur