Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Rutes saludablesL'Ajuntament d'Eivissa ha presentat aquest matí l'adequació d'un solar situat al costat del Centre de Salut de Vila, a l'avinguda Vuit d'Agost, per convertir-lo en un espai on practicar esport a l'aire lliure. Aquesta iniciativa neix de la col·laboració entre l'Ajuntament i l'IB Salut per impulsar el projecte Rutes Saludables, que té com a objectiu fomentar la vida saludable, especialment entre la gent major del municipi.

Així, la idea del condicionament d'aquest espai va ser una proposta que van realitzar a l'Ajuntament Estela Terrer i Mila Oliva, infermeres del Centre de Salut de Vila i coordinadores del projecte Rutes Saludables. Des de l'Ajuntament s'ha atès aquesta petició i s'ha executat l'adequació d'aquest espai, ubicat en un solar municipal fins ara en desús. Així, s'ha adequat el sol d'aquest espai per tal de practicar esports com ioga o pilates. A més, s'ha col·locat una tanca perimetral, bancs i s'han plantat nou arbrat. En total, les obres han tingut un pressupost de 27.000 euros -IVA inclòs- i han estat executades per Construcciones Sa Torre.

Han assistit a la presentació, la regidora de Vies Públiques de l'Ajuntament d'Eivissa, Elena López, la regidora Benestar Social, Carmen Boned, les coordinadores del programa Rutes Saludables, Estela Terrer, i Mila Oliva, i els subdirectors d'Atenció primària, Jean Philippe Baena i Sara Navarro.
Posteriorment a la presentació, el grup de Rutes Saludables, han realitzat una classe de ioga a la que hi ha assistit unes 30 persones.

La regidora d'Urbanisme, Elena López, ha dit que 'fa uns mesos vam rebre una proposta de les responsables de Rutes saludables, d'aprofitar un espai proper al centre de salut i avui s'ha fet realitat. Aquest espai és un exemple que la ciutat la fem entre tots. Aquesta és la primera gran actuació en l'àmbit d'espai públic fet a petició de Rutes Saludables. Anys anteriors, a proposta d'aquest programa, s'ha condicionat les voreres, s'han incorporat bancs de descans i s'han incorporat més màquines de gimnàstica al passeig Joan Carles I, entre altres actuacions urbanes'.

El programa Rutes Saludables és una iniciativa de l'IB Salut i que compta amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament d'Eivissa. Aquest projecte es realitza des del Centre de Salut de Vila i es va iniciar el 2013.

Per a la coordinadora de Rutes saludables, Estela Terrer,' l'objectiu de les rutes i les activitats que es realitzen és, per una banda, realitzar una feina divulgativa mitjançant xerrades informatives sobre vida saludable, i per altra realitzar activitats esportives als voltants del centre sanitari fet que es converteix en un benefici per a la salut dels pacients i cada vegada el grup és més gran'.

En aquest aspecte, l'Ajuntament d'Eivissa s'ha compromès a millorar i facilitar que els espais públics siguin llocs aptes per al desenvolupament d'aquestes activitats saludables.
Precisament, aquesta mateixa setmana s'ha acordat ampliar aquestes actuacions al Centre de Salut Es Viver.

Enllaç a:
· Tall de veu de la regidora de Vies Públiques de l'Ajuntament d'Eivissa, Elena López
· Tall de veu de la coordinadora del programa Rutes Saludables, Estela Terrer