Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Club de lectura feministaLa inscripció és gratuïta i està oberta a tothom

La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa, Claudia Cotaina, ha presentat aquest matí el Club de Lectura Feminista, una iniciativa que arrenca aquest mes de febrer i que té com a objectiu generar un espai per reflexionar, discutir i estudiar alguns dels títols més importants de l'actual producció literària escrita per dones, literatura feminista, assaig o novel·la i, alhora, recordar també a les pioneres d'aquest moviment.

"És important rompre els estereotips de gènere i els models d'educació patriarcals. I és en aquest sentit que creim que un espai de trobada com el Club de lectura feminista és de gran utilitat. El procés de deconstrucció es pot fer, amb dificultat, sola, però sempre és millor fer-ho acompanyada. Acompanyada per llibres, i també per altres persones amb qui compartir, comentar i enriquir la lectura a través del debat", ha explicat Cotaina a la roda de premsa, a la qual també ha assistit la dinamitzadora del Club, Núria Prieto.

El Club de Lectura Feminista tindrà el funcionament usual dels clubs de lectura, en el que es proposa la lectura d'un llibre per a un comentari i debat posterior. Així, les reunions se celebraran el darrer dijous de cada mes a les 19.30 hores al Casal d'Igualtat -avinguda de la Pau s/n, cantonada amb carrer de Sant Cristòfol-. En el cas que la data s'hagi de modificar, s'avisarà amb l'antelació suficient.

Els llibres que seran llegits al Club de Lectura Feminista són els següents:
Febrer - 'Tothom hauria de ser feminista' / 'Estimada Ijeawele',
de Chimamanda Ngozi Adichie.
Març - 'La filla estrangera', de Najat El Hachmi.
Abril - 'Les vides privades de Pippa Lee', de Rebecca Miller.
Maig - 'Una cambra pròpia', de Virginia Woolf.
Juny - 'La voz dormida', de Dulce Chacón.
Setembre - 'Neoliberalismo sexual', d'Ana de Miguel.
Octubre - 'A Virginia le gustaba Vita', de Pilar Bellver.
Novembre – s'escollirà un llibre prèviament entre totes les persones participants.
Desembre - 'Tranquilas. Historias para ir solas por la noche', de diverses autores, editat per Maria Folguera i Carmen Garcia de la Cueva.

La participació és gratuïta. Totes les persones interessades poden inscriure's escrivint a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o cridant al 971 397 600, extensió 24261.

Aquesta iniciativa de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa és possible gràcies al finançament de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern Balear i l'Institut Balear de la Dona, i del Ministerio de Presidencia, Relaciones con las Cortes e Igualdad, a través del Pacto de Estado Contra la Violencia de Género.

Enllaç a:
· Tall de veu de la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa, Claudia Cotaina
· Programació del Club de Lectura Feminista en pdf