Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Festival Bloop a FiturL’Ajuntament d’Eivissa presenta la desena edició del Festival Bloop International Proactive Art a FITUR amb la Memòria com a temàtica central.

L’Ajuntament d’Eivissa i el Festival Bloop International Proactive Art es presenten a la Fira Internacional de Turisme a Madrid amb la presentació de la desena edició del festival d’art que tendrà lloc a Eivissa des del 6 d’agost fins al 5 de setembre.

El Bloop International Proactive Art Festival és la iniciativa independent d'art més longeva d'Eivissa i enguany celebra una fita, el seu desè aniversari amb la temàtica Memòria amb la que, a través d'obres i instal·lacions realitzats per artistes internacionals, es convidarà als espectadors a reflexionar sobre aquest concepte a través de l'estètica que els artistes construiran.

Per aquest motiu, des del moment de la presentació a FITUR, el divendres dia 24 de gener a les 11.30 hores a l’estand d’Eivissa i fins el tancament de FITUR, diumenge 26 de gener, l’Ajuntament i els responsables del Bloop oferiran als visitants una activitat relacionada amb una passejada amb realitat virtual per les accions que el Festival ha desenvolupat a la ciutat d’Eivissa així com una visita per la zona patrimonial.

El regidor de Cultura, Pep Tur, i la regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, han presentat aquesta edició a mitjans nacionals i internacionals. Per a Pep Tur, arribar a la desena edició del Bloop suposa un «repte especialment il·lusionant» i ha valorat la «compenetració amb els valors que té aquest festival, que es defineix com a proactiu, que busca la reacció de la gent, que és gratuït, que té en compte als nens i als adults, i que utilitza l’art urbà i les noves tecnologies per fer-nos reaccionar i reflexionar, perquè la gent sigui un instrument de l’art».

El responsable del Bloop, Matteo Amadio ha afirmat que «estan molt satisfets d’arribar a la fita de 10 anys celebrant el Bloop a l’illa d’Eivissa. Un esdeveniment que va ser concebut i ha anat creixent al llarg dels anys al costat de l'illa d'Eivissa. Un repte dur en els seus inicis que buscava oferir activitats artístiques i culturals de manera gratuïta a tots, però que ara atreu a una mitjana de 90.000 visitants per edició, una alternativa cultural que ha canviat la imatge d'una illa».

El Bloop arriba a la seva desena edició amb un caràcter internacional. De fet, en edicions anteriors de la Fira Internacional de Turisme, el format Bloop va ser nominat com un dels millors models de turisme actiu que renova el turisme d'Eivissa a nivell internacional.

El Bloop, esdeveniment eclèctic i estrictament inclusiu, va obrir les seves portes de manera completament gratuïta en 2011 convertint-se en la primera celebració del món dedicada a l'art proactiu que pretén fomentar el pensament crític als espectadors a través de l’art. El primer any va iniciar la seva reputació com un festival d'art de carrer amb els murals que parlaven en un llenguatge per a un públic més ampli. En edicions recents, les instal·lacions de guerrilla, la tecnologia aplicada a l'art, les instal·lacions a l'aire lliure i més disciplines s'estan convertint en els nous llenguatges que comuniquen a un públic universal.

Enllaç a:
· Tall de veu del regidor de Cultura, Pep Tur