Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Protocol ona de fred activatL’Ajuntament d’Eivissa habilita a partir d’aquesta nit l’espai de pernocta per a les persones sense sostre donades les baixes temperatures i les condicions meteorològiques adverses que es preveuen pel cap de setmana des de l’Agència Estatal de Meteorologia.

El protocol d'ona de fred, que s’activa anualment des del mes de novembre i es manté actiu fins el mes de març, fa 12 dies que disposa de dues places al Servei d’Acollida Municipal com a mesura preventiva cap a persones que ho poguessin arribar a necessitar. Aquesta nivell d’actuació, es fa coordinadament amb Creu Roja, que ha anat informant i valorant les persones que es troben al carrer, i amb Càritas, que gestiona el servei de Centre de dia, sense que finalment ningú hagi utilitzat aquesta mesura.

En aquest sentit, el protocol d'ona de fred es posa en marxa després de la reunió de la Xarxa d'Inclusió Social (integrada per Creu Roja, Càritas, IbSalut i l’Ajuntament d’Eivissa), que ha tingut lloc aquesta setmana, i que ha acordat obrir el lloc de pernocta avui divendres 17 de gener degut a que l'AEMET pronostica condicions climatològiques adverses amb fred acompanyat de pluja i vent pels propers dies.

Aquest espai, estarà ubicat al gimnàs de l’Escola d’Adults a l’antic col·legi de sa Bodega i estarà obert des de les 21 hores fins a primera hora del matí. Durant aquest dispositiu d'ona de fred, el Centre de Dia de Càritas obri a les 8.30 hores, per tal que aquestes persones puguin estar a repairo també durant el dia mentre duri la previsió pronosticada per l’AEMET. Durant la nit, són els voluntaris de Creu Roja els que reben els usuaris i els faciliten l'estància donant-los beguda calenta, mantes o el que puguin necessitar. En total 24 hores ininterrompudes de servei que presten totes les entitats que conformen la Xarxa d’Inclusió Social.

En total s’habiliten vint places amb possibilitat d’augmentar-se si fos necessari, per acollir les persones sense sostre que voluntàriament s'hi vulguin allotjar. També s'han habilitat estances, facilitades per la regidoria de Medi Ambient, en un espai al mateix recinte perquè hi puguin deixar els animals de companyia. El dispositiu comptarà amb la resta de serveis que habitualment s’ofereixen com són consigna, beguda, aliment entre d’altres.