Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Bus a la demandaL'Ajuntament d'Eivissa ha proposat al Consell Insular d'Eivissa la posada en funcionament al municipi d'Eivissa d'un servei de parades d'autobús a demanda per a dones en horari nocturn. Aquest tema s'ha tractat en una reunió efectuada a la seu del Consell d'Eivissa a la qual han assistit el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament d'Eivissa, Aitor Morrás, la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament, Claudia Cotaina, el conseller de Mobilitat del Consell d'Eivissa, Javier Torres, i la consellera insular de Benestar Social, Carolina Escandell.

El servei d'aturada a demanda consisteix a permetre que, en horari nocturn, les dones puguin demanar baixar-se en un punt concret del recorregut de l'autobús, encara que no coincideixi exactament amb una parada. Això no suposa una modificació del trajecte del bus -que es mantindria igual- però sí que pot permetre a la passatgera baixar el més a prop possible de la seua destinació.

Les viatgeres que volguessin fer ús d'aquest servei haurien de comunicar-ho al xofer en el moment de pujar al vehicle, informant-lo de la seua destinació exacta.

"Consideram que les polítiques de mobilitat també han d'aplicar la perspectiva de gènere" ha comentat a la sortida de la reunió la regidora d'Igualtat, Claudia Cotaina, "i hem de proporcionar a les dones els recursos necessaris perquè no deixin de fer alguna cosa per por a patir situacions de risc. Amb aquesta iniciativa es disminuirà la sensació de vulnerabilitat de les dones en usar el transport públic en horari nocturn".

Cotaina ha destacat que iniciatives d'aquest tipus ja s'apliquen a ciutats com València, Salamanca, Bilbao, Vigo o Granada, i que "en totes elles ha tengut molt bona acceptació".

En el cas d'Eivissa, la institució que hauria d'implementar aquest servei és el Consell Insular, que és qui gestiona les línies de bus interurbà. Totes dues parts s'han emplaçat a una nova reunió de caràcter tècnic per avançar en aquest projecte.