Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Eveli VerderaL’Ajuntament d’Eivissa expressa el seu condol per la mort d’Eveli Verdera Tuells, prestigiós jurista que va rebre l’any 2005 la Medalla d’Or que atorga l’Ajuntament d’Eivissa, la més alta distinció de la ciutat.

Al marge de la seva extensa i brillant carrera com a jurista, que el va portar a ser membre de la Real Academia de Jurisprudència, l’Ajuntament d’Eivissa vol recordar especialment el seu paper com a director general de Patrimoni Artístic, Arxius i Museus del Ministeri de Cultura durant el primer govern de la transició democràtica (1977-1978). Durant aquest temps, Eveli Verdera va impulsar la restauració de la catedral d’Eivissa i les murades de Dalt Vila, la millora i ampliació del Museu Arqueològic, declarà d’utilitat pública la necròpolis de Puig des Molins i incoà l’expedient de declaració de conjunt historicoartístic de les esglésies rurals i de les torres de defensa costanera d’Eivissa i Formentera. 

La seua activitat cultural va tenir continuïtat posteriorment, quan va ser designat president del consell acadèmic de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera. Una extensa i modèlica carrera profesional, i una feina en favor de la cultura i el patrimoni de la ciutat d’Eivissa i del conjunt de les Pitiüses que el van fer mereixedor, l’any 2005, de la Medalla d’Or de la Ciutat.

Des de l’Ajuntament d’Eivissa es vol transmetre el condol a familiars i amics, i expressar el dolor per aquesta pèrdua.