Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Presentación Pujada a la CatedralLa regidora d'Esports, Elena López, acompanyada de Toni Roig, del Club d'Atletisme Pitiús, i de la filla i la dona d'Eduardo Fioravanti, Júlia Fioravanti i Carolina Fioravanti, han presentat aquest matí la 38 edició de la cursa popular Pujada a la Catedral, Gran premi Eduardo Fioravanti, que tindrà lloc el pròxim 31 de desembre a les 16.30 hores amb sortida des de les andanes del Port d'Eivissa.

La regidora d'Esports, Elena López, ha destacat que ' la cursa es farà a partir d'aquesta edició en honor i memòria a Eduardo Fioravanti, que ens va deixar el passat mes d'agost, com a exemple d'excel·lent promotor i divulgador dels principis de l'esport i humans'.

Per part de Joan Roig, del Club d'Atletisme Pitiús, ha destacat la figura d'Eduardo Fioravanti i la seva vinculació amb el Club Atletisme Pitiús, en els començaments i sobretot en l'organització de les primeres edicions d'aquesta cursa el fan persona d'Entitat per al Club Atletisme Pitiús, la cursa Pujada a la Catedral i per a la societat eivissenca en general'.

Julia Fioravanti, ha donat les gràcies a l'Ajuntament d'Eivissa i al Club d'Atletisme pel reconeixement que es fa al seu pare i ha destacat la trajectòria esportiva del seu pare del qual ha dit que 'Eduardo Fioravanti es va interessar en el món de les maratons des dels anys 80, moment en què començaren a practicar aquesta especialitat. A la marató de Madrid de l'any 1982, Eduardo Fioravanti va aconseguir la seva millor marca amb 3 hores 15 segons i va ser en aquesta època quan va ser el president del Club d'Atletisme Pitiús. Després va continuar amb l'entrenament als més joves en el món del triatló va funda l'associació esportiva Home de ferro, dedicada a la promoció i organització de triatlons a Eivissa, juntament amb Andoni valencià i Juanjo Serra. Va ser8 vegades campió d'Espanya de duatló i triatló, Campió d'Europa i subcampió a Niça a 1985 entre altres fites esportives'.

La Cursa Popular Pujada a la Catedral, Gran premi Eduardo Fioravanti, es correrà sobre la distància de 2.330 metres, per a totes les categories, amb sortida des del carrer de les andanes, al Port d'Eivissa amb direcció plaça de Sa Riba, gir i volta pel mateix carrer; volta a la plaça del Martell i continua per carrer de Lluís Tur i Palau, es gira a l'esquerra cap a avinguda de Bartomeu Ramon i Tur, carrer de Compte de Rosselló, carrer d'Anníbal, carrer d'Antoni Palau, pujada pel Portal de ses Taules, gir cap a la plaça dels Desemparats, carrer de sa Carrossa, carrer General Balanzat, carrer de Pere Tur, carrer de Joan Roman, carrer de Major i arribada a sa plaça de sa Catedral.

Les inscripcions es realitzaran únicament a través de la pàgina web d'Elitechip (www.elitechip.net), abans de les 22.00 hores del dissabte 28 de desembre.

La inscripció tindrà un cost de 2 euros, en concepte de donatiu per a l'associació APIES (Asociación Pitiusa por la inclusión educativa i social. Aquesta associació va néixer en 2016 fruit de la inquietud d'un grup de famílies d'infants amb diversitat funcional que lluiten perquè es faci efectiu el seu dret a la inclusió educativa i social independentment de la tipologia de la seva diversitat.

Categories especials disfresses masculina i femenina
Sub 12: nascuts els anys 2008 i 2009
Sub 14: nascuts els anys 2006 i 2007
Sub 16: nascuts els anys 2004 i 2005
Sub 18: nascuts els anys 2002 i 2003
Sub 20: nascuts els anys 2000 i 2001
Sub 23- Sèniors nascuts en 1999 i anteriors fins a veterà Veterans A: de 35 a 39 anys complits
Veterans B: de 40 a 44 anys complits
Veterans C: de 45 a 49 anys complits
Veterans D: de 50 a 54 anys complits
Veterans E: de 55 a 59 anys complits o més
Veterans F: a partir de 60 anys complits
Categoria especial dins de la qual estaran inclosos tots els participants de l'ADIF

Es lliuraran tres trofeus als tres primers classificats en cadascuna de les categories i als tres primers classificats de la general (al primer i primera de la general se li atorgarà el “Gran premi Eduardo Fioravanti”).

La competició finalitza amb l'acte de lliurament de trofeus, a les 18 hores, al Claustre de l'Ajuntament i posteriorment es realitzarà un sorteig, entre els dorsals lliurats a l'arribada, d'uns lots nadalencs donats per diferents empreses i l'Ajuntament d'Eivissa. Els lots es lliuraran personalment a l'atleta al qual correspongui el dorsal premiat i que ha d'estar present en el moment del sorteig.

Cartell Pujada a la Catedral