Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Consell Capitalitat d'EivissaEl Consell de Capitalitat d’Eivissa, òrgan col·legiat previst a la Llei de l’estatut especial de Capitalitat de la ciutat d’Eivissa, ha acordat aquest matí l’aprovació de la part de les inversions que corresponen al Consell Insular d’Eivissa, que és un 30% dels 5 milions d’euros previstos per a 2020.

L'alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha presidit aquest matí a Can Botino la reunió del Consell de la Capitalitat, en la que hi ha participat el vicepresident del Govern Illes Balears, Juan Pedro Yllanes, la consellera de Presidència, Pilar Costa, el vicepresident primer del Consell Insular d’Eivissa, Mariano Juan, la consellera insular d’Hisenda, Maria Fajarnés, la primera tinent d’alcalde d’Eivissa, Elena López, i el segon tinent d’alcalde, Aitor Morrás.

 

El Consell d'Eivissa ha presentat algunes propostes per la inversió d'1,5 milions d'euros que ha de fer segons la Llei de Capitalitat i finalment s'ha aprovat la de millora i condicionament de l'aparcament de sa Jovería. El projecte, que es realitzarà durant 2020, inclou l’asfaltat i enllumenat de l’aparcament.

Altres actuacions que el Consell havia proposat en la primera o segona reunió, com l'asfaltat o la reforma del cinturó de ronda no han set admeses per què s'entén que són inversions pròpies del Consell, al ser les carreteres una competència insular, i que per tant s'han d'escometre però fora de l'àmbit de la capitalitat. Recordem que la Llei el que preveu són inversions que compensin a la ciutat per la càrrega que li suposa haver de donar servei a diari a molta més població de la resident, precisament per ser la seu de nombroses institucions i serveis de caire insular i pitiús.

Durant la primera reunió del Consell de Capitalitat, celebrada el passat mes de novembre, pel que fa a les inversions corresponents al Govern de les Illes Balears per a l’any 2020 van quedar aprovades les següents aportacions que superen els 3,7 milions:

- Projecte i construcció d’HPO a l’avinguda d’Isidor Macabich: 3 milions d’euros.
- Casal d’Igualtat: 50.000 euros.
- Cultura (Museu Puget, MACE i Orquestra Simfònica): 110.000 euros.
- Instal·lació de plaques solars a edificis públics i punts de recàrrega de vehicles elèctrics: 200.000 euros.
- Redacció projecte nou pavelló poliesportiu: 400.000 euros.

Pel que a la inversió de condicionament de l’aparcament de sa Jovería, l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que ‘aquesta actuació és molt necessària donat que es un model de projecte que compleix l’esperit de les inversions de la Llei de Capitalitat. És un aparcament molt important, que ocupa terrenys propietat del Consell Insular d’Eivissa però que ha estat mantingut per l’Ajuntament, i que permetrà facilitar un model de mobilitat pel que aposta l’Ajuntament d’Eivissa’.

El Consell de Capitalitat ja ha començat a treballar en els projectes relacionats amb l’aportació de 3,7 milions d’euros del Govern Balear. El projecte de més quantia és el de la promoció d’habitatge públic previst a l’avinguda d’Isidor Macabich i del que el vicepresident del Govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes, ha destacat el fet ‘que aquesta partida permeti suavitzar tots els inconvenients de la manca d’habitatge que pateix la ciutat d’Eivissa’.

Per la seva banda, el conseller primer del Consell Insular d’Eivissa, Mariano Juan, ha dit que ‘la institució ja ha començat a fer feina en el projecte de l’aparcament de sa Jovería, que ocupa una parcel·la de 30.000 m2, en la que s’haurà de fer una feina de condicionament, asfaltat i enllumenat.