Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Presentació zona de primera acollida La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Boned, i el tècnic de Benestar Social, Xavi Vilamanyà, han presentat aquest matí la zona de primera acollida que s’instal·larà al gimnàs de l’antiga escola de sa Bodega.

La regidora de Benestar Social, Carmen Boned, ha destacat que es tracta d’un recurs exclusivament nocturn i temporal, segur i còmode per a descansar i dutxar-se. Es tracta d’oferir un servei de primera acollida, en horari de 20h a 7h del matí, per tal de garantir un espai segur, a resguard i amb uns serveis d'higiene personal, per tal de garantir a la població més vulnerable de la ciutat que viu i dorm al carrer’. La regidora ha volgut ressaltar la solidaritat ciutadana amb la gent que menys té. ‘Som un municipi solidari, no tinc cap dubte, i som un equip de govern que pensa en les persones i primer, en les que tenen més dificultats. Per això, la part del pressupost que dediquem a Benestar Social, es la partida més elevada’.

 

L’espai, que es venia utilitzant als darrers anys en moments d’acollida per ona de fred i també es va utilitzar per acollir a les persones afectades per l’incendi de l’edifici d’es Viver, esta pensat com un espai de pernocta per tal de donar cobertura durant la nit i per aquest motiu estarà operatiu des de les 20 hores fins les 7 del matí, amb presència de professionals de forma permanent. Els professionals realitzaran tasques d’acollida, acompanyament i supervisió de l’ús adequat de les instal·lacions. A més es farà una atenció individualitzada de les persones en constant coordinació amb serveis socials de l’Ajuntament d’Eivissa, Creu Roja i Càritas.

A aquest espai se li realitzaran una sèrie d’obres per tal de millorar l’accessibilitat i el servei que es prestarà. Les obres consisteixen en l’habilitació d’un aula, adjacent al gimnàs, on s’ubicaran uns banys i dutxes per a persones amb discapacitat funcional; es fa una apertura al pati interior per tal d’habilitar una zona per als animals que acompanyen a aquestes persones; l’habilitació d’uns banys per als monitors i un espai on dipositar les pertinences.

Les obres, que es preveu estiguin enllestides al mes de gener, no afectarien en cas que es necessites fer ús d’aquesta instal·lació en cas que s’activés el protocol d’ona de fred.

Per al tècnic de Benestar Social, Xavi Vilamanyà, aquesta actuació és important ja que millora les condicions d’us de l’espai, sempre pensant que es tracta d’un recurs amb un ús temporal fins que estigui enllestit el Centre des Gorg’.

PDF Plànol zona de primera acollida