Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

20 aniversari patrimoni mundialL’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el regidor de Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, han visitat aquest matí l’exposició que acull l’Arxiu Històric d’Eivissa fins a l’11 de desembre, en la que es poden veure les portades i reportatges que dels mitjans escrits locals van publicar en el dia en que, avui fa 20 anys, Eivissa va entrar a formar part dels indrets declarats Patrimoni Mundial per al UNESCO.

Per a l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ‘tots els eivissencs i eivissenques se senten orgullosos d’aquell dia que van ser declarats Patrimoni de la Humanitat, i quan revises tot el que ens va costar, encara sents més orgull. Tenim un llegat històric que ens acompanya, que et dóna un orgull immens i també molta responsabilitat. Aquesta declaració va se un canvi de paradigma. Suposa parlar d’Eivissa de manera diferent, ser coneguts pel nostre patrimoni i cultura. Eivissa sempre ha estat especial, no és un territori qualsevol. Ara, els governants tenim la responsabilitat de mantenir-ho, conservar-ho, i garantir l’equilibri entre els qui ens visiten i els qui hi vivim’.

 

Per la seva banda, el regidor de Patrimoni, Pep Tur ha dit que ‘La UNESCO va posar la responsabilitat sobre les espatlles del municipi per mantenir aquest patrimoni, i vull recordar que el camí per arribar no va ser fàcil. Va ser una idea dels anys 80 que va cristal·litzar al 99, gràcies a una ingent tasca política i de molts tècnics d’aquesta casa. Molts d’ells encara estan aquí a l’Ajuntament treballant cada dia per mantenir aquest patrimoni. És un motiu d’orgull per a tots els ciutadans tenir uns tècnics tant compromesos en tenir el Patrimoni Mundial en el millor estat possible’.

Al llarg del dia s’han realitzat diferents activitats del programa d’actes com ha estat la visita comentada a les murades en la que s’ha fet un recorregut a les obres que s’han realitzat a les murades d’Eivissa, des del anys 90 fins als nostres dies.