Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

La tinent d’alcalde, Elena López; el conseller d’Esports, Salvador Losa, i el responsable del Club d’Atletisme Pitiús, Joan Roig La primera tinent d'alcalde i regidora d'Esports de l'Ajuntament d'Eivissa, Elena López, el conseller d'Esports, Salvador Losa, i el responsable del Club d'Atletisme Pitiús, Joan Roig, han presentat aquest matí la X edició de la Cursa Patrimoni de la Humanitat que tindrà lloc el pròxim 7 de desembre, a les 16.30 hores.

Aquesta cursa, forma part del circuit de curses Patrimonio de la Humanidad de España en la que hi participen les 15 ciutats declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO, se celebra per segon any i compta amb la col·laboració de EDP i Paradores.

 

La tinent d'alcalde i regidora d'Esports, Elena López, ha destacat que 'la prova de 10 km de cursa Patrimoni recórrer els racons històrics de la nostra ciutat. Gran part del recorregut transcorre per Dalt Vila, recinte emmurallat declarat patrimoni mundial per la UNESCO i des de fa dos anys, el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat ha inclòs aquesta Cursa al calendari de curses de les 15 ciutats a proposta de la ciutat d'Eivissa quan presidia la comissió de Cultura i Patrimoni'.

Així, amb motiu de la celebració en 2019 del 25 aniversari de la creació del Grup Ciutats Patrimoni d'Espanya, i amb la col·laboració amb Paradores, enguany té lloc el II Circuit de Carreres Ciudades "Patrimoni de la Humanitat".

L'objectiu principal del Circuit és donar a conèixer les 15 Ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat (Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda) a través de les carreres populars i, al seu torn, fomentar l'activitat física i esportiva, propiciant l'ocupació del temps d'oci en una de les pràctiques esportives més comunes i fàcils de dur a terme com és la carrera a peu.

El II Circuit de Curses Ciutats Patrimoni de la Humanitat es desenvolupa dels del març, comença a la ciutat de Mèrida i finalitza al desembre i tanca la ciutat d'Eivissa. Consta de 15 proves, de les quals serà necessari finalitzar 4 d'elles per optar a la classificació final del Circuit. El o la participant que finalitzi les 4 curses rebrà un premi del Grup Ciutats patrimoni de la Humanitat que van des de premis en metàl·lic a la guanyadora i guanyador fins a un cap de setmana a algun dels paradors de la xarxa.

Per la seva banda, el conseller d'Esports del Consell d'Eivissa, Salvador Losa, ha assegurat que' és un privilegi poder tenir una cursa que transcorri per la ciutat patrimoni de la Humanitat i promocionar entre tots els esportistes i les seves famílies, aquest entorn patrimonial'.

Per la seva banda, Joan Roig, del Club d'Atletisme Pitiús, ha destacat la importància de la Cursa patrimoni que 'crec que és de les més polides d'Eivissa perquè és córrer per zones on en general no escórrer que aquí i per presència a Eivissa de corredors i corredores de nivell mundial com Adel Mechaal, Kevin López, Dani Mateo, Yago Rojo, David Palacio, guanyador de la passada edició, Lucia Rodriguez i marta Pérez, entre altres. El fet que assisteixin a la cursa atletes de primer nivell a més n'assegura una major projecció d'aquesta cursa i del Patrimoni Mundial', ha assegurat Roig.

A més, els participats podran gaudir de diferents activitats complementàries relacionades amb el Patrimoni Mundial que començaran el divendres 6 de desembre. Divendres 6, a les 10.30 i a les 12.30 hores es realitzaran dues visites guiades a la necròpolis de Puig des Molins. A les 17.30 hores, es farà l'entrenament d'atletes d'elit. Dissabte 7 de desembre a les 10.30 hores, es realitzarà una visita teatralitzada a Dalt Vila i ja a la tarda començaran les curses de les diferents categories:
• 1a Cursa Mini: Sub 10, Sub 12 i Categoria Especial (600 m). Sortida: 16.30 h. 1 volta marcada dins del Carrer Lluís Tur i Palau
• 2a Cursa: Sub 14 i Sub 16 (1500 m). Sortida: 16.45 h. 1 volta marcada dins del Carrer Lluis Tur i Palau
• 3a Cursa 10 km: Resta categories (10 km = 2 voltes). Sortida: 17.00 h

Les activitats continuen el diumenge dia 8 de desembre. A les 10.30 hores es realitzarà una visita guiada per Dalt Vila i els centres museïtzats de Madina Yabisa i el baluard de sant Jaume.

Els dorsals i els xips es podran recollir al Passeig Vara de Rey a l'espai de sa fira d'artesania d'Eivissa els següents dies:
• Divendres, 6 de desembre: de 17,00 a 21.00 h
• Dissabte, 7 de desembre: de 10,00 a 13.00 h