Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ple ordinari 28 de novembreEl Ple de l'Ajuntament d'Eivissa aprova, de forma definitiva, el Pla Especial de ses Feixes des Prat de ses Monges i el nou conveni amb Abaqua pel subministrament d'aigua. També s'ha aprovat la Declaració institucional del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

El Ple de l'Ajuntament d'Eivissa ha aprovat el nou conveni actualitzat de col·laboració entre l'Ajuntament d'Eivissa i l'Agencia Balear de l'Aigua pel subministrament d'aigua al municipi d'Eivissa. Amb l'aprovació d'aquest conveni, l'anterior és de l'any 2008, i l'actualització dels preus de l'aigua es preveu una davallada del preu final de l'aigua.

El Ple també ha aprovat, per unanimitat de tots els grups polítics, la declaració institucional per a la commemoració del dia 25 de novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones que ha llegit la regidora d’igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Claudia Cotaina. Amb aquesta aprovació l'Ajuntament d'Eivissa manifesta el seu ferm compromís amb les dones víctimes de violències masclistes, violències que afecten diàriament totes les dones de la nostra ciutat de diferents maneres i en diferents espais: discriminació per raó de sexe, d'identitat de gènere o d'orientació sexual, assetjament sexual, bretxa salarial, objectivació dels cossos, abusos sexuals a la infància. L'erradicació de les violències masclistes ha de ser un compromís de totes i tots, des de la ciutadania fins a les administracions.
En aquest sentit, la declaració inclou l'aprovació de 7 acords, entre els quals destaquen continuar impulsant les mesures recollides en el Pacte d'Estat, instar a tots els Grups parlamentaris de les Corts Generals a tramitar els pressupostos generals amb perspectiva de gènere; instar als mitjans de comunicació a evitar aquells continguts que transmetin uns estereotips de relacions de parella basats en comportaments masclistes i que utilitzin llenguatge no sexista; continuar fent polítiques d'igualtat desenvolupant els diferents plans d'igualtat existents; desenvolupar accions de prevenció i sensibilització; reforçar els esforços per a la implementació de polítiques integrals contra la violència de gènere i promoure acords, des de tots els grups polítics, amb la finalitat de crear mesures de prevenció i protecció.

El Ple de l'Ajuntament d'Eivissa també ha aprovat de manera definitiva el Pla Especial de conservació, protecció i recuperació de Ses Feixes des Prat de Ses Monges. La regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Eivissa, Elena López, ha afirmat que 'és un dia important per al municipi, ja que a partir d'ara comença una nova etapa per a la recuperació de ses Feixes, una zona tan important i característica del nostre municipi i l’objectiu final és valorar aquest espai perquè es pugui visitar i recuperar'.

Segons les previsions, a partir d'ara, el document del Pla Especial de ses Feixes es publicarà al BOIB i es dirigeix el document al Consell Insular d'Eivissa. En aquest moment comença la fase de gestió i de posada en marxa de les actuacions concretes a Ses Feixes, tant per part de les institucions com per part dels propietaris particulars. Les actuacions van des de la recuperació d'aiguamolls, recuperacions patrimonials de portals de feixa, instal·lació d'espais per observació d'aus o recuperació de camins entre d’altres actuacions.

Dins del Pla Especial, hi ha un document amb el programa d’actuacions que servirà de base per a que, en primer lloc les institucions implicades facin una planificació on es determini les prioritats, els pressupostos de cada actuació i les intervencions concretes i, una vegada estigui conclòs, comença la fase d'execució.

Enllaç a:
· Declaració institucional 25 N