Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Nadal 2019El Nadal arribarà a la ciutat d’Eivissa amb més activitats per a infants i majors, noves proves esportives populars, diversos arbres de Nadal i 31 carrers il·luminats.

L'Ajuntament d'Eivissa ha presentat aquest matí el seu programa de festes per Nadal i Cap d'Any. Els més petits i la gent major seran els protagonistes d'aquestes festes en un programa d'activitats que s'ha realitzat de manera transversal entre els diversos departaments de l'Ajuntament, amb l'objectiu de presentar una oferta variada d'actes que convidin a totes i a tots a passar unes festes a la ciutat. A cites clàssiques dels nadals d'altres anys com la fira d'atraccions, la Xacota Pagesa, els mercadets artesanals. la pujada a la Catedral o el concert del Cor Infantil, s'hi afegeixen activitats noves com l'arribada d'un Pare Noel holandès, l'activitat 'Un Nadal, un somriure' perquè els majors puguin descobrir l'enllumenat de Nadal, o els inflables al Boulevard que inclouran un futbolí gegant.

Durant la presentació de les Festes, en roda de premsa, l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha explicat que “al programa hi ha una mica de tot per tal d'intentar satisfer a tots els col·lectius i des de propostes ben diferents. Esperam que amb la mateixa il·lusió que li hem posat des de l'equip de govern es pugui rebre al carrer i sobre tot que hagi molta participació”, i ha destacat que l’enllumenat nadalenc “dóna prioritat a aquells carrers on hi ha més activitat comercial, precisament com a manera de potenciar el comerç local que obri durant tot l'any, però que tot i així també feim l'esforç d'enllumenar barris com el de la Marina que enguany també es veuran reforçats per una nova il·luminació que instalarà a primera línia de port l'Autoritat Portuària de Balears”.

Per la seua banda, la regidora de Festes, Montse García, ha destacat el fet que tot i que el gruix de les activitats es concentren entre dos eixos -s'Alamera de Vara de Rey i el Boulevard Abel Matutes- les activitats es desenvoluparan per tota la ciutat: "És una programació molt àmplia on tots hi trobareu alguna cosa interessant. Està destinada a tots els públics, perquè tothom pugui disfrutar d'aquestes Festes a la seua ciutat, a casa".

Encesa de llums i fires

L'encesa de llums es realitzarà divendres 29 de novembre, al passeig de Vara de Rey, a les 18.30 hores, en un acte el que s'il·luminarà s'Alamera -amb una sorpresa que es desvetllarà el mateix dia 29- i l'arbre de Nadal. Enguany, però, a més dels arbres situats a Vara de Rey i al Boulevard també s'instal·laran quatre arbres de Nadal al costat de les seus de les associacions de vesins de Figueretes, Platja d'en Bossa, Sant Pau i Cas Serres. L'acte d'il·luminació comptarà, com és tradició, amb l'actuació del Cor Infantil de l'Escola de Música del Patronat Municipal d'Eivissa.

Amb l'inici del programa d'activitats, el 29 de novembre també obriran les seues portes el Mercat de Nadal i productes nadalencs ubicat al passeig de Vara de Rey, així com la Fira d'Atraccions que tornarà a ubicar-se al carrer Cubells i d'Albarca, al barri de Can Misses. A més, durant vuit dies, la Plaça d'Antoni Albert i Nieto comptarà amb atraccions inflables i tallers infantils durant els caps de setmana dels dies 6-8 i 13-15 de desembre, més els dies 23 i 24 de desembre.

Al passeig de Vara de Rey estarà ubicada també una Caseta de Nadal que entre els dies 14 i 24 de desembre gaudirà de la presència dels elfs que acompanyen al Pare Noel i de l'aparició de les 'boletes de nadal' gràcies a l'actuació d'Acrobati-k. El 14 de desembre a Vara de Rey s'instal·larà una taula informativa sobre adopció responsable de cans, on hi participen la Fundació Gossos, la Fundación Perros Anadonados, Care4Cats i l'Associació Basta Ya al maltrato animal. Vara de Rey també acollirà entre els dies 20 i 22 de desembre les activitats de 'Feim barri, feim Nadal', amb tallers de treballs manuals, xocolatada, contacontes, o tallers de galetes i de salsa de Nadal. Vara de Rey també serà l'escenari de la Xacota Pagesa el dissabte 28, amb una mostra folklòrica i el concurs de salsa de Nadal.

Els Reis Mags arribaran a Eivissa el 5 de gener amb una gran Cavalcada Reial que començarà a les 18.30 hores amb el seu desembarcament al Martell del Port d'Eivissa. Abans, els patges reials estaran recollint les cartes de tots els infants: el dia 2 i 3 de gener ho faran a la plaça Antoni Albert i Nieto, i el 4 de gener a Vara de Rei. En totes les ocasions serà de 17 a 19 hores.

Sant Nicolau, passejada per als majors, i activitats culturals i esportives

Una novetat d'enguany serà la celebració els dies 4 i 5 de desembre del Sinterklaas, la vigília de Sant Nicolau, el que és l'equivalent del Pare Noel o els Reis Mags a Holanda. Els seus patges negres -Zwarte Pieten- arribaran el dia 4 a la Biblioteca de l'Associació de Vesins de ses Figueretes per a recollir les cartes dels nens, i el dia 5 Sant Nicolau arribarà en vaixell al passeig marítim de Figueretes, on s'efectuarà una degustació típica holandesa entre tots els assistents. Aquesta activitat ha estat organitzada pels residents holandesos de la ciutat i compta amb la col·laboració de l’Associació de Vesins de Figueretes.

Cal destacar també la iniciativa 'Un nadal, un somriure', impulsada per les diverses associacions de taxistes i la Federació Insular del Taxi, i que enguany compta també amb la coordinació i el suport de l’Ajuntament d’Eivissa, més la col·laboració del Consell Insular i Voluntaris Eivissa. Aquesta iniciativa consisteix en un passeig solidari en taxi per als nostres majors que estan en residències. L'objectiu és que tots els majors -ja estiguin en residències del municipi d'Eivissa com dels altres municipis de l'illa- puguin veure en primera persona l'enllumenat i la decoració nadalenca de la ciutat. Abans del passeig, tots ells participaran en una festa que es realitzarà al local social de l’Associació de Vesins de Can Escandell.

L'esport també serà una presència constant durant aquestes festes. Així, diumenge 1 de desembre la Necròpolis de Puig des Molins acollirà la sortida de la tercera etapa del '3 Dias Trail – Ibiza'; dissabte 7 de desembre se celebrarà la Cursa Eivissa Patrimoni de la Humanitat; dissabte 14 de desembre la primera Cursa d'Orientació Festes de Nadal i l'endemà, diumenge 15, la segona ruta cicloturística a Es Codolar i el cross escolar al circuit de Sa Joveria. El 21 de desembre serà el torn de la Copa de Nadal de natació a la piscina de Can Misses. Una programació esportiva que culminarà amb la tradicional pujada a la Catedral del 31 de desembre. Dijous 2 de gener se celebrarà, a més, un partit en el futbolí gegant de la plaça Antoni Albert i Nieto amb els jugadors de la U.D.Eivissa. Les places per participar en aquest futbolí gegant són limitades i els interessats es poden inscriure al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. fins al 27 de desembre.

Pel que fa a la cultura, l'Auditori de Can Ventosa acollirà un bon nombre de concerts i actuacions. Així, el diumenge 1 de desembre es presenta l'obra de teatre musical 'Una tienda en París', de Màxim Huerta; entre els dies 6 i 8 serà el torn dels més petits amb l'espectacle de teatre infantil 'Aladín'; dimecres 11 se celebrarà el concert de Press Kit Trio; divendres 13 de desembre és la cita amb les audicions de Nadal de les agrupacions instrumentals de l'Escola del Patronat de Música d'Eivissa, i l'endemà -dissabte 14- serà el concert de Nadal de la Banda Simfònica Ciutat d'Eivissa. Dilluns 16 la música es trasllada al Parc de la Pau, amb la ximbombada dels guitarristes de l'AAVV Es Clot i la col·laboració del Cor Los Flamencos. El cap de setmana del 21 i 22 de desembre, Can Ventosa acollirà l'obra de teatre 'Juntos', amb Kiti Mánver, Gorka Otxoa i María Castro; mentre que diumenge 22 el Concert de Nadal del Cor Ciutat d'Eivissa es celebrarà a la Catedral d'Eivissa.

A aquestes actuacions s'afegeixen altres miniconcerts a diversos carrers i places de la ciutat. Entre l'21 de desembre i el 4 de gener, la Plaça del Parc, la Plaça Vicent Calbet, el Parc de la Pau o el Parc Reina Sofía seran els escenaris de les actuacions d'artistes com Xavibo, Discover, Musicaires, Ivan Domènech, Franco Botto, Sequoia Tree i Gecko Bandits.

L'Ajuntament d'Eivissa destina a aquestes festes un total de 168.000 euros, a més d'uns altres 148.000 euros que costa la il·luminació nadalenca. Enguany hi haurà 31 carrers il·luminats, a més del Boulevar Abel Matutes, la Plaça del Parç, la Plaça de sa Carrossa, el passeig de Vara de Rey i tres rotondes.