Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

25 NEl dilluns 25 de novembre, Dia internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, l’Ajuntament d’Eivissa realitzarà un minut de silenci en recordatori de les 1.027 dones -segons dades de la Delegació del Govern per la Violència de Gènere- assassinades per les seues parelles o exparelles des de l’any 2003, quan es va iniciar la comptabilitat d’aquests crims, i també de totes les víctimes de les múltiples formes en les quals es manifesta la violència masclista. Durant aquest minut, es realitzarà una concentració davant la façana principal de les principals oficines municipals de l’Ajuntament.

“Totes aquestes víctimes no han de quedar en l’oblit, sinó com a recordatori de tot el dolor i tota la violència que comporta el masclisme, i com la seua erradicació ha de ser una prioritat per a totes les administracions” ha senyalat la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Claudia Cotaina, qui també ha senyalat que la feina i la pedagogia en igualtat no ha de ser responsabilitat només d’un departament sinó que “ha de ser un fil transversal que travessi tota política i tota decisió de tot l’equip de govern”.

Cotaina ha explicat que les víctimes de la violència masclista van més enllà d’aquestes 1.027 dones comptabilitzades o dels seus fills i filles - 34, des de 2003- i que també comprenen les dones assassinades per homes que no fossin ni parelles ni ex parelles. També s’hi han d’incloure, a més, totes aquelles víctimes d’agressions o de violacions que no han perdut la vida, però que queden marcades per sempre per l’impacte de la violència a la seva vida: “El feminicidi és la forma més extrema del que és la violència masclista i va més enllà de la violència dins de l’àmbit familiar. Però, a més, aquesta xacra s’expressa de moltes i variades formes que han de ser combatudes amb fermesa”.

Programa d’activitats relacionades amb el 25-N
Recordam també que, coincidint amb aquesta data, la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa ha desenvolupat un ampli programa d’activitats que es desenvoluparan fins al dia 2 de desembre, i que tenen com a objectiu informar, sensibilitzar i conscienciar sobre el que comporta la violència contra les dones. Totes aquests actes són possibles gràcies al finançament de la conselleria de Presidència del Govern Balear, l'Institut Balear de la Dona, i el Pacto de Estado contra la Violencia de Género del Ministerio de la Presidencia, Relaciones con las Cortes e Igualdad.

El programa d’actes és el següent:

Dimarts 26 de novembre – Ponència 'Pornografia i violència envers la dona' a càrrec de Maria Contreras, psicòloga i sexòloga de l'associació Dale una Vuelta. Casal d’Igualtat, a les 19 hores.

Dimarts al matí, Contreras també realitzarà xerrades a instituts de secundària del municipi sobre aquest tema.

Dimecres 27 de novembre - Xerrada 'Evolució de l'actuació en violència de gènera de la Policia Nacional', a càrrec de Jimena López, subinspectora de la Unitat de Família i Atenció a la Dona, i de Manuel Hernández, comissari de la Policia Nacional d'Eivissa. Casal d’Igualtat, a les 19 hores.

Dijous 28 de novembre – Xerrada 'Diàleg sobre les masculinitats' de Pere Fullana, de l'associació #HomesTransitant. Casal d’Igualtat a les 18 hores.

Monòleg 'Onvres. Una visita guiada a les clavegueres de la masculinitat' a càrrec de l'escriptor i divulgador Justo Fernández. Casal d’Igualtat a les 20 hores.

Divendres 29 de novembre - Projecció del documental 'Prostitució i tracta: qüestió de poder', i una taula rodona posterior sobre prevenció i eradicació de la tracta i la prostitució’, activitat de l'Institut Balear de la Dona. Casal d’Igualtat a les 19 hores.

Dissabte 30 de novembre - Taller de biodansa a càrrec d'Erika Cervera. Sala Polivalent del C19, de 16 a 20 hores.

Diumenge 1 de desembre - Projecció de la pel·lícula 'Custòdia compartida' de Xavier Legrand, amb un debat posterior amb la participació de Débora Martínez, oficial de la Policia Local d'Eivissa. Casal d’Igualtat a les 19 hores.

Dilluns 2 de desembre - Teatre fòrum per la igualtat de gènere amb l’obra 'Desempañando la mirada’ de l'associació Tres Social. Auditori de Can Ventosa a les 17.30 hores.

Durant el matí, aquesta obra es representarà també a instituts de secundària del municipi.

Les activitats es completen amb unes taules informatives que dilluns i dimarts 25 i 26 estaran instal·lades al Parc de la Pau, més una exposició bibliogràfica a la Biblioteca Municipal de Can Ventosa titulada '#Niunamenys' i que s'estendrà del 25 de novembre al 2 de desembre.

Enllaç a:
· Programa actes 25 N en pdf