Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dia Contra les Violències MasclistesLa regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa desenvoluparà, entre els dies 25 de novembre i 2 de desembre, un ampli programa d'activitats dins el marc de la jornada del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

La regidora d'Igualtat, Claudia Cotaina, juntament amb Manuel Hernandez, comissari de la Policia Nacional, Débora Martín, Policia local d’Eivissa, i Erica Cervera, del taller de biodansa, han presentat aquestes activitats, que majoritàriament es desenvoluparan al Casal d'Igualtat però que també estaran presents a Can Ventosa i al Centre C-19.

Aquesta iniciativa està finançada per la conselleria de Presidència del Govern Balear, l'Institut Balear de la Dona, i el Pacto de Estado contra la Violencia de Género del Ministerio de la Presidencia, Relaciones con las Cortes e Igualdad.

"Des de l'Ajuntament d'Eivissa i, més en concret, des d'aquesta regidoria d'Igualtat, considerem que es tracta d'un tema tan important que no és suficient amb la celebració o el recordatori d'un dia concret, si no que la igualtat i la lluita contra les violències que patim les dones ha de ser una mirada transversal que comprengui tota l'acció de govern" ha explicat Cotaina, i ha posat com a exemple d'aquest compromís dues iniciatives que ja estan en marxa: les xerrades "Violència de gènere: què puc fer jo?" destinades a tot el personal de l'Ajuntament o que es fa en compliment del II Pla d'Igualtat; i la campanya 'No i punt!' contra les agressions sexistes i sexuals en contexts d'oci, que tindrà continuïtat i s'ampliarà durant l'any 2020.

Programa
Les activitats començaran al Casal d'Igualtat, dimarts 26 de novembre a les 19 hores, amb la ponència 'Pornografia i violència envers la dona' a càrrec de Maria Contreras, psicòloga i sexòloga de l'associació Dale una Vuelta. Contreras també realitzarà xerrades a instituts de secundària sobre aquest tema. 

El dimecres 27 de novembre, també a les 19 hores, el Casal d'Igualtat acollirà la xerrada 'Evolució de l'actuació en violència de gènera de la Policia Nacional', a càrrec de Jimena López, subinspectora de la Unitat de Família i Atenció a la Dona, i de Manuel Hernández, comissari de la Policia Nacional d'Eivissa.

Dijous 28 de novembre estarà centrat en el tema de què poden fer els homes respecte a la problemàtica de la violència de gènere, i de quina manera els homes també poden contribuir a desfer-se de segles d'educació i valors patriarcals. De tot això parlarà Pere Fullana, de l'associació #HomesTransitant, que a les 18 hores realitzarà una xerrada titulada 'Diàleg sobre les masculinitats'. Posteriorment, a les 20 hores, l'escriptor i divulgador Justo Fernández interpretarà el monòleg 'Onvres. Una visita guiada a les clavegueres de la masculinitat'.

Divendres 29 de novembre el Casal acollirà una activitat de l'Institut Balear de la Dona, amb la projecció del documental 'Prostitució i tracta: qüestió de poder', i una taula rodona posterior sobre prevenció i erradicació de la tracta i la prostitució.

Diumenge 1 de desembre es tancaran els actes al Casal d'Igualtat amb la projecció de la pel·lícula francesa 'Custòdia compartida' de Xavier Legrand, amb un debat posterior amb la participació de Débora Martínez, oficial de la Policia Local d'Eivissa.

Aquesta programació es complementarà amb altres dues activitats:
Dissabte 30 de novembre, de 4 a 8 de la tarda, la Sala Polivalent del C19 acollirà un taller de biodansa a càrrec d'Erika Cervera, educadora biocèntrica. Les inscripcions són gratuïtes escrivint al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o cridant al 971397600, extensió 24261, places limitades.

Dilluns 2 de desembre es posarà punt final a aquesta setmana d'actes amb un teatre fòrum per la igualtat de gènere. Així, a les 17.30 hores, a l'Auditori de Can Ventosa, l'associació Tres Social presentarà l'obra 'Desempañando la mirada', una obra de teatre dirigida tant als adults com al públic adolescent. La peculiaritat que té aquesta obra és que requereix la participació activa del públic, que ha d'implicar-se i reaccionar davant els conflictes que veu sobre l'escenari.

Les activitats es completen amb unes taules informatives que dilluns i dimarts 25 i 26 estaran instal·lades al Parc de la Pau, més una exposició bibliogràfica a la Biblioteca Municipal de Can Ventosa titulada '#Niunamenys' i que s'estendrà del 25 de novembre al 2 de desembre.