Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

UA27L’Ajuntament d’Eivissa inicia les obres de rehabilitació de la UA27, l’edifici i carrers compresos entre el carrer Alt i Retir del barri de sa Penya, on es construiran 11 habitatges i diversos equipaments.

El projecte de rehabilitació de la UA27 -una illa d’habitatges sencera ubicada entre el carrer Alt i Retir al barri de sa Penya- està promogut pel Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat, i preveu la construcció d’11 habitatges públics i la rehabilitació i urbanització dels carrers Alt i Retir, on es preveu el soterrament de les instal·lacions dels serveis, i l’habilitació a l’edifici d’un equipament municipal. Les obres han començat aquesta setmana per part de la UTE Construcciones y Desarrollo Tudmir, S.L i Patrimonio Inteligente, S.L, empresa guanyadora de la licitació, amb un pressupost d’1.827.842,50 € (IVA inclòs).

Les obres s’inicien amb l’enderroc del mur perimetral construït per tal de garantir la seguretat de l’edifici i retirada de tot l’enderroc tant intern com del mur. Posteriorment les obres continuaran amb la recuperació del contorn original de l’edifici, en concret les parts afegides i parasitàries, no originals, que presenta actualment l’edifici que passarà de 44 infrahabitatges a 11 habitatges. Tota aquesta feina s’escometrà sota el seguiment arqueològic de l’obra per part dels tècnics municipals, al tractar-se d’un edifici que es troba dins una zona patrimonial protegida. L’obra també preveu la reurbanització dels dos carrers, Alt i Retir, amb la millora de les infraestructures i la creació d’un nou espai públic.

Per al regidor de Patrimoni, Pep Tur, “l’inici de les obres a aquest barri significa la continuació en la recuperació d’aquest espai emblemàtic de la ciutat. Més enllà de la creació d’un nou espai públic amb habitatge públic de lloguer, aquesta obra és un pas més per a la reintegració del barri en la ciutat i seguirem donant les passes necessàries perquè les accions es continuïn”.

UA27El projecte ha estat redactat pels tècnics municipals Ángela Rodríguez, Óscar del Rincón, Javier Pons i Manuel Navarro, i preveu la construcció d’11 habitatges de protecció oficial, en règim de lloguer, d'entre 45 i 75 metres quadrats en una superfície total de 940 metres quadrats distribuïts en tres nivells: planta soterrada i dos plantes.

Els habitatges comptaran amb una o dues habitacions amb sala d'estar, menjador i cuina. Es construiran seguint criteris d'estalvi energètic i tindran els accessos pel carrer Alt. A més s'incorpora un espai per a equipaments de 273 m2.

Enllaç a:
· Corte de voz del concejal de patrimonio, Pep Tur