Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Feim NecròpolisComença la cinquena edició del programa de dinamització ciutadana Feim Barri amb la celebració de Feim Barri Feim Necròpolis amb temàtica relacionada amb la celebració de Tots Sants. També tindrà lloc una jornada de Portes obertes al Museu Arqueològic de Puig des Molins.

La regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse García, juntament amb Carmen Mezquida, coordinadora del gabinet didàctic del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, han presentat aquest matí la cinquena edició de Feim Barri Feim Necròpolis que tindrà lloc el pròxim dissabte dia 2 de novembre al Museu a partir de les 11 del matí.

El programa inclou tallers infantils, conta contes narrats per Àngels Martínez i Olmo i la visita a la casa pagesa d’es Portxet que estarà especialment preparada per atendre als visitants en una jornada divertida.

Per a la regidora de Participació Ciutadana, Montse García, ’Feim Barri Feim Necròpolis té molta acceptació i des de l’Ajuntament pensem que és necessari mantenir una cita en aquests dies per a poder donar a conèixer les nostres tradicions relacionades amb la festivitat de Tots Sants i la cultura i història de la nostra ciutat en un espai declarat Patrimoni de la Humanitat i a més fer-ho d’una manera lúdica i atractiva tant per grans com per a petits’.

Durant el dia, també tindrà lloc una jornada de Portes Obertes al Museu Arqueològic de Puig des Molins per tal que les persones interessades puguin visitar-lo. Per a Carmen Mezquida, coordinadora del del gabinet didàctic del Museu, ‘és una oportunitat perquè tothom conegui aquest espai, Patrimoni Mundial i, a través dels tallers, donar a conèixer part de la nostra història i cultura’.

El programa d’activitats tindrà lloc en dues parts. La primera, en horari de matí des de les 11 fins a les 14 hores, amb tallers infantils de momificació, d’elaboració de panellets, de rosaris de Tots Sants, de construcció de fanalets amb llum, maquillatge de por i degustació de bunyols. Durant el matí també hi haurà narració de llegendes i personatges vivents que ambientaran la trobada.

La segona part tindrà lloc a partir de les 18.30 fins les 23 hores amb degustació de bunyols i narració de contes “Bruixes d’aquí i d’allà”.

A les 19 hores començaran les visites a la casa fantasma des Porxet amb una recepció a càrrec d’una Tanit posseïda. Les visites son gratuïtes i aptes per a tots els públics fins les 21 hores, moment en que només seran per a majors de 12 anys.

Degut al gran èxit de participació de les visites a la casa pagesa en altres edicions, és necessària inscripció prèvia al telèfon 971 397600 extensió 24242 o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Les visites, que tindran una durada de 20 minuts, es faran en grups de 15 persones que seran traslladades en bus, des de la porta del Museu Arqueològic de Puig des Molins fins a l‘Observatori, lloc on comença la visita a la casa pagesa.
Per a dur a terme aquesta jornada, hi col·laboren l’Associació d’Amics del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, el Museu Arqueològic i la Conselleria de Presidència Cultura i Igualtat del Govern de les Illes Balears.