Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Presentació pressupostosL'Ajuntament d'Eivissa comptarà amb un pressupost de 68,7 milions d'euros per a l'any 2020, el més alt que ha tingut la institució i més capacitat inversora. La partida destinada a inversions supera els 13,7 milions d'euros.

La tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa, Elena López, la regidora d'Hisenda, Estefania Torres, i el 2n tinent d'alcalde Aitor Morrás, han presentat aquest matí els pressupostos per a l'any 2020 que ascendeixen a 68.750.000 euros, el que suposa el pressupost més gran de la història de la institució i el de major capacitat inversora.

El capítol d'inversions per al proper exercici ha experimentat un substancial increment,respecte anys anteriors. En concret l'augment es xifra en el 18,7% amb relació a l'exercici anterior amb un pressupost d'inversió de 13.706.000 euros.

El pressupost de 2020 es basa en tres eixos principals: el manteniment i millora dels serveis que presta l'ajuntament, el compromís en matèria d'habitatge eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic a més de millora de les condicions de vida de la gent major i de la població en risc d'exclusió social.

La primera tinent d'alcalde, Elena López, ha explicat que 'estem molt satisfets amb el pressupost per a 2020 de l'Ajuntament d'Eivissa. Hi ha molta feina darrera per a començar a plasmar els compromisos amb la ciutadania que hem marcat al Pla de Mandat i ara ja podem veure el resultat de tenir uns objectius planificats i programats per tal de continuar amb el procés de modernització de la ciutat d'Eivissa i continuar també en la millora de l'atenció a les persones'.

Per la seva banda, la regidora d'Hisenda, Estefania Torres, ha afirmat que es tracta d'un pressupost de consolidació que recull el fruit de la gestió econòmica dels darrers anys i que incorpora les grans prioritats de la legislatura, des de l'atenció a les persones més desafavorides, a la problemàtica de l'habitatge, el compromís amb el medi ambient, la igualtat, la mobilitat i la participació ciutadana, juntament amb la cultura i l'esport de base'. A més, el pressupost de 2020 s'ha realitzat sense augmentar el capítol d'impostos i mantenint la institució en deute 0.

El 2n Tinent d'alcalde, Aitor Morrás, ha destacat que 'aquest pressupost posa l'accent en fer polítiques de mobilitat, habitatge, transició energètica, i posant en relleu a ciutadania, a les persones'

Cal destacar que a partir de 2020 l'Ajuntament d'Eivissa comença a programar les inversions que vindran cofinançades per part de la Unió Europea gràcies als Fons FEDER, una convocatòria del Ministeri amb un projecte que va ser seleccionat i això permetrà desenvolupar projectes que seran finançats 50% per la UE.
Serà un any amb moltes millores a les instal·lacions municipals de tota classe: a edificis històrics, instal·lacions esportives i noves infraestructures. En aquestes inversions cofinançades amb els Fons FEDER s'inclouen la reforma de la casa pagesa de Can Casals, actuacions del pla de Millora d'accessibilitat, millores en els parcs infantils de cas Serres i Ca n'Escandell, la posada en marxa de dues noves rutes escolars segures, instal·lació del control de vehicles al barri de Puig des Molins i un paquet de foment del comerç local.

Algunes de les inversions de més quantia que preveu el pressupost de 2020 són la construcció de la Casa de la Música (1,6 M), la finalització del nou Centre d'Acollida Municipal (1M), inversions en Vies Públiques, de les que es poden destacar el nou col·lector de pluvials del camí de can Murtera (670.000), la continuació amb el Pla d'Asfaltats (200.000 euros) i d'eliminació de barreres arquitectòniques. Altres projectes importants també per a l'Ajuntament d'Eivissa són la reforma de la seu municipal a plaça d'Espanya, ombres a espais infantils, la recuperació i condicionament del Revetllí, únic enclau del perímetre de la murada que està pendent de recuperació, la reforma dels habitatges de sa Penya, la reforma de l'esplai per a majors i millores amb nou material de la Policia Local i una nova furgoneta d'atestats.

Pel que fa a les inversions en instal·lacions esportives, s'ha previst la millora en matèria energètica amb el canvi de les calderes a gas natural de can Cantó i Can Misses, la reforma dels vestuaris de la pista d'atletisme i del camp de futbol de Can Cantó, la renovació de la pista del pavelló municipal des Pratet i de les pistes de pàdel des Viver i la creació d'un rocòdrom.

El 2n tinent d'alcalde, Aitor Morrás, ha destacat la dotació i els projectes de les noves àrees recentment creades amb projectes tan importants com la creació de l'oficina integral d'habitatge, les ajudes al lloguer, i el compromís d'aquest equip de govern d'implicació en la lluita contra el canvi climàtic amb actuacions com la instal·lació de plaques solars a les escoles i poliesportius i la bonificació del 40% en l'IBI durant 5 anys a tots els propietaris d'edificis i habitatges que utilitzin energia fotovoltaica.

A més, també ha destacat l'adquisició d'una segona màquina de recollida de posidònia a l'estiu, duplicant aquest servei a més de la posada en marxa del projecte d'horts urbans a la finca de can Tomeu.
Pel que fa al departament d'Igualtat, augmenta considerablement el pressupost en el qual s'inclou una partida de quasi 50 mil euros mitjançant el conveni amb l'IBDona.

El pressupost contempla així mateix el manteniment de la partida del pressupost participatiu de 450 mil euros, una partida reservada perquè siguin les mateixes associacions del municipi les que decideixin prioritats en un exercici de corresponsabilitat en la gestió.

La regidora d'Hisenda, Estefania Torres, ha volgut agrair la col·laboració i la feina realitzada des del departament de Serveis Econòmics i Intervenció, que ha permès tenir enllestits uns pressupostos que es portaran a aprovació en el ple que tindrà lloc el pròxim 12 de novembre.

 Enllaç a:
· Presentació dels pressupostos 2020 en pdf