Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Programa d'Estudis LocalsLa temàtica central d’aquestes primeres jornades serà l’exili de l’any 1939.

Entre els dies 5 i 7 de novembre se celebraran les Primeres Jornades d'Estudis Locals, una iniciativa de l'Arxiu Històric d'Eivissa i Formentera i de l'Ajuntament d'Eivissa, que comptarà amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Baleàrics, la UIB i el Fòrum de la Memòria d'Eivissa i Formentera.

Coincidint amb el 80 aniversari del final de la Guerra Civil, el tema d'aquestes jornades de divulgació històrica serà l'exili de l'any 1939. El gruix de les xerrades es farà a la Biblioteca Municipal de Can Ventosa de 19 a 20.30 hores, tot i que també se celebraran xerrades a l'Escola d'Adults i a diversos instituts del municipi. L'entrada i participació en tots els actes és gratuïta i els alumnes de la UIB que s'hi vulguin matricular tindran un certificat d'assistència.

Dimarts 5 de novembre les Jornades tractaran sobre temes com els republicans de les Balears a les presons del feixisme, la causa general a Eivissa i Formentera o l’anàlisi de la repressió franquista i els eivissencs afusellats a Mallorca. Dimecres es tractarà sobre la vida quotidiana a les Pitiüses durant la segona república, es farà un recorregut sobre els espais vinculats a la Memòria Històrica a Eivissa i l'anarquisme a les Pitiüses. Finalment, dijous 7 de novembre les jornades es clouran amb unes ponències sobre la memòria democràtica des del final de la dictadura, la fossa de Sant Ferran de Formentera, i la situació de les dones i la repressió franquista a les Balears.

Les xerrades es complementaran amb activitats al matí com les xerrades a estudiants de batxillerat, un recorregut guiat per Luís Ruiz per espais de la ciutat vinculats a la memòria històrica o una visita guiada al cementeri de la ciutat d’Eivissa a càrrec d'Almudena García-Rubio.

 Enllaç a:
· Programa de les jornades 1
· Programa de les jornades 2