Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Formación en prevenció de Violència de gènere per al personal municipalAquest matí s’han iniciat les jornades formatives sobre Violència de Gènere que s’imparteixen a tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament d’Eivissa. Aquesta jornada consisteix en una xerrada de dues hores de duració realitzada per Marilina Ribas, psicòloga de l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Jutjat d’Eivissa. Les xerrades s’ofereixen a grups reduïts de 20 persones, i està previst que tot el personal de l’Ajuntament assisteixi a aquestes, en un procés que es perllongarà durant els pròxims mesos.

Aquesta jornada formativa sobre violència de gènere forma part de les iniciatives incloses dins el II Pla d’Igualtat d’oportunitats, de tracte i no-discriminació entre dones i homes per al personal de l’Ajuntament d’Eivissa, i s’està impulsant des de les regidories d’Igualtat i Recursos Humans de l’Ajuntament d’Eivissa.

“La violència de gènere és l’expressió més menyspreable de la desigualtat entre homes i dones a la nostra societat. Des de que tenim estadístiques oficials, es registra cada any una mitjana de 60 assassinats masclistes. És per això que jornades formatives com les que comencem avui a l’Ajuntament són tan important per dotar-nos de les eines necessàries per lluitar contra aquest tipus de violència” ha explicat la regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina.

La jornada formativa té una durada de dues hores i porta com a títol ‘Violència de gènere… Què puc fer jo?’. En aquesta sessió es realitza una explicació sobre la Llei de Violència de Gènere actualment en vigor, els tipus i característiques de violència de gènere, victimologia, característiques dels agressors, com detectar la violència de gènere a l’entorn laboral i què fer en aquests casos. L’explicació es complementa amb la projecció de vídeos i exercicis de dinàmica de grup per assegurar la seva comprensió.

Aquesta formació és d’assistència obligatòria a tot el personal de l’Ajuntament, independentment del seu sexe i estatus laboral.

Enllaç a:
· Tall de veu de la regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina