Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

El banc de l'amistatLa regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa proposa als centre escolars de la ciutat la instal·lació d’un banc singular, el banc de l’amistat, per tal de lluitar contra el assetjament i fomentar la solidaritat entre l’alumnat.

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa, ha enviat a tots els centres educatius del municipi un nou projecte anomenat “El banc de l’Amistat”.
És una iniciativa que pretén fomentar la col·laboració entre iguals. Es tracta de col·locar dins de l’escola un banc singular per a que l’alumnat l’identifiqui com un lloc d’ajuda. Es a dir si un infant es troba trist, sent solitud o té algun problema pot asseure al banc i així la resta de l’alumnat sabrà que necessita ajuda. És una manera d’incentivar les relacions cooperatives entre escolars i treballar aspectes relacionats amb la millor de la convivència dins del centre educatiu.

Els centres educatius que estiguin interessats en formar part del projecte han ‘aprovar-lo per Consell escolar, nomenar a un responsable del projecte, implementar la unitat didàctica sobre el projecte a cada aula que serà aplicat pels professionals del pla Municipal de la de la Infància i Adolescència de l’Ajuntament d’Eivissa i també han de proposar un lloc de col·locació del banc a les zones comunes de l’escola.

El Pla municipal sobre la Infància i l’Adolescència és una iniciativa de l’Ajuntament d’Eivissa que respon al mandat d’optimitzar aquelles actuacions municipals que es dirigeixen a millorar la qualitat de vida dels infants i dels i la joventut, la promoció del seu desenvolupament evolutiu adequat i la participació i la seva integració progressiva en a societat com a ciutadania de ple dret.

El banc de l’amistat ja està en marxa en centres educatius d’estats Units i, recentment, la proposta s’ha estès a escoles d’Espanya ja que una alumna ho va demanar al seu centre educatiu per tal de lluitar contra el assetjament i fomentar el respecte i la solidaritat entre l’alumnat.

Enllaç a:
· El Banc de l'Amistat, informació completa en pdf