Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Darrere la portaL'Ajuntament d'Eivissa, a través del Pla Municipal de Drogues ofereix, a 572 alumnes de secundària d'Eivissa, l'espectacle "Darrere la porta", una obra teatral basada en fets real, que té per objectiu treballar la presa de decisions i les seves conseqüències.

L'espectacle serà demà 9 d'octubre al teatre de Can Ventosa en dues sessions, la primera de 10 a 11.30 hores i la segona de 12 a 13.30 hores i comptarà amb l'assistència de 572 alumnes de 3r i 4t de l'ESO dels instituts de sa Colomina, Santa Maria, Isidor Macabich i sa Real.

Per a la regidora d'Educació de l'Ajuntament d'Eivissa, Carmen Boned, 'l'objectiu és crear consciència entre els més joves i conèixer les conseqüències dels nostres actes. Aquest fet, entre els joves és més complicat perquè un o una jove mai pensa que li pot passar res. Amb aquesta obra teatral, volem que la joventut reflexioni sobre el principi d'invulnerabilitat i de la presa de decisions'.

L'espectacle, recomanat per a alumnes i alumnes de 14 a 18 anys, podria considerar-se una Unitat Didàctica per a treballar la presa de decisions i les seves conseqüències. En un aspecte més ampli podria ajudar en l'adquisició de competències personals i socials dels joves.

Molts autors defineixen a l'adolescència com un procés vulnerable de canvi entre la infància i l'adultesa. En aquesta etapa es defineixen una sèrie de necessitats que els adolescents desenvolupen per a adquirir la seva identitat personal, entre elles estan: la necessitat de transgressió, la necessitat de reafirmació i el principi d'invulnerabilitat. En l'obra pel seu caràcter socioeducatiu s'identifiquen clarament i s'aborden com a centre d'interès generant una consciència molt significativa en l'alumnat.

"Darrere la porta" és un espectacle teatral, escrit i interpretat per dues educadores, Pilar Cayero i Aurora Cayero, que desenvolupen la seva feina a centres de menors de règim tancat. Són centres equivalents a presons, on els i les menors que hi resideixen han comès alguna mena de delicte i en els quals el treball dels educadors i educadores és vital per intentar ajudar aquests joves a deixar de delinquir i recuperar el control de la seva vida abans que assoleixin la majoria d'edat i entrin en el sistema penitenciari adult.

Totes les històries que explica són reals i sorgeixen de l'experiència de més de deu anys de les germanes Cayero. Alguns d'aquests relats són increïblement durs i complicats però les creadores de l'espectacle han tingut l'encert de combinar aquests episodis amb d'altres carregats d'humor. Aquesta barreja impossible de drama i comèdia pura no només serveix perquè l'audiència agafi aire quan més ho necessita, sinó que també, és un reflex fidel de les paradoxes a les quals s'enfronten cada dia el jovent i els i les educadores en aquests centres.