Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Projecte de Can CasalsL’Ajuntament d’Eivissa inicia la licitació dels projectes de rehabilitació de la casa pagesa de Can Casals i la construcció d’un parc infantil inclusiu. Els dos projectes estan cofinançats per la Unió Europea a través dels Fons FEDER.

L’Ajuntament d’Eivissa ha iniciat les licitacions dels projectes de reforma i rehabilitació de la casa pagesa de Can Casals, ubicada al barri de Cas Serres; i de construcció del primer parc totalment inclusiu de l’illa d’Eivissa, al barri de ses Figueretes. Ambdues obres estaran cofinançades per la Unió Europea a través dels Fons Feder que es varen concedir a l’Ajuntament d’Eivissa a la darrera convocatòria.

Per a la regidora d’Hisenda, Estefania Torres, ‘es tracta de dos projectes molt necessaris per a la ciutat que signifiquen, en el cas de la rehabilitació de la casa de Can Casals, posar en valor un exemple d’arquitectura tradicional de la nostra ciutat i d’altra banda, poder posar en marxa a la ciutat el primer parc inclusiu de l’illa, projectes que podrem tirar endavant amb el suport econòmic de la Unió Europea’.

Amb aquestes dues licitacions, l’Ajuntament d’Eivissa inicia el desenvolupament de la seva Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), una pla de feina que es va presentar a la convocatòria del Ministeri d’Hisenda i que va ser seleccionat per ser finançat per fons europeus, i que es desenvoluparà durant els propers anys, posant especial atenció en els barris que no estan ubicats al centre de la ciutat i que passen a considerar-se barris diana.

Pel que fa a la rehabilitació i reforma de la casa pagesa de Can Casals, situada al número 34 del carrer del Músic Fermí Marí, es tracta d’un projecte que té com a objectiu la rehabilitació d’una casa pagesa unifamiliar, de 170 m2, datada en una primera fase segons l’historiador Joan Marí Cardona, al segle XVIII, i inclosa al Catàleg de Patrimoni Històric de l’Ajuntament d’Eivissa.

Can Casals està situada en una parcel·la de més de 800 m2, propietat de l’Ajuntament, i que actualment es troba en avançat estat de deteriorament. Amb la seva restauració es pretén salvaguardar un exemple d’arquitectura tradicional eivissenca que forma part del patrimoni històric de la ciutat. Dins de l’actuació es contempla enderrocar algunes construccions annexes, sense valor arquitectònic, l’ampliació amb un mòdul més i la neteja i manteniment de l’arbrat existent a la parcel·la.

Les empreses interessades en aquest projecte poden presentar les seves ofertes fins el pròxim 3 d’octubre i el pressupost de licitació és de 273.579,67€ (IVA inclòs)

D’altra banda, el primer parc inclusiu de l'illa d'Eivissa, en el que tots els elements estaran a l’abast dels infants que tinguin alguna dificultat motora, s’ubicarà a l'àrea de jocs infantils que actualment es troba a l'avinguda Pere Matutes Noguera, vora l'edifici Residencial, al barri de ses Figueretes. Actualment aquest parc és un dels més antics de la ciutat i tot i que s'han anat realitzant feines de manteniment i millora, necessita una renovació total dels elements de joc i els seus voltats.

Els parcs inclusius es basen en la integració d’elements de joc que poden ser utilitzats per tota la infància, independentment que tinguin alguna dificultat motora. Així no es separen els infants per elements de joc, sinó que tots ells poden jugar a qualsevol dels elements que estan al parc.

L'actuació inclou la retirada dels jocs actuals i la instal·lació d'un tobogan, un balancí-túnel, un carrusel i un gronxador-cistella, tots ells elements inclusius i accessibles, i especialment dissenyats per a infants amb diferents capacitats motrius.

El pressupost base de licitació d’aquest projecte és de 60.000 euros (IVA inclòs) i les empreses interessades disposen fins el dia 27 de setembre per presentar les seves propostes.

Enllaç a:
· Perfil del Contractant
· Web Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI)