Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Programació del C-19El Centre de Creació Jove de l’Ajuntament d’Eivissa presenta la programació d’activitats dirigides a infants, joves i adults del darrer trimestre de l’any.


El Centre de Creació Jove (C-19) de l’Ajuntament d’Eivissa ha programat per al darrer trimestre de l’any una àmplia oferta d’activitats de caràcter cultural, educatiu i lúdic per a infants i joves. Les activitats per a joves se centren en diferents tallers i esdeveniments setmanals així com en el Descobreix el C19, un programa gratuït dirigit a joves entre 12 i 17 anys en el que cada dia de la setmana es plantegen diferents propostes com dibuix manga, taller de reciclatge, conversa en anglès, entre d’altres activitats per incentivar entre els joves les activitats creatives.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament d’Eivissa, Claudia Cotaina, ha afirmat que “les activitats programades al Centre de Creació Jove donen l’oportunitat als més joves del municipi per a poder plantejar les seves inquietuds i que s’implementin en forma de tallers i cursos. D’aquesta manera els joves participen en el desenvolupament dels programes d’activitats”.

A primera hora de la tarda, el temps es dedica a fer deures, treballs en grup i els dijous es realitza un taller per a aprendre a presentar projectes i buscar recursos anomenat “Autonomia per a aprofitar el teu oci”. També s’ofereix una activitat de robòtica bàsica i avançada, teatre i modelatge 3D per a cinema i videojocs.

Una de les altres propostes del Centre de Creació Jove és el programa VilaJove Nit, per a joves a partir de 13 anys. Es tracta d’activitats temàtiques per a un oci saludable, que tenen lloc els dissabtes de 17 a 23 hores a càrrec d’associacions juvenils i personal propi del C19. Cada mes es programen jornades de rol, otaku, entre d’altres. Els joves també poden presentar les seves propostes d’activitats.

Pel que fa a les activitats dirigides a infants de 8 a 12 anys d’edat, poden gaudir del programa gratuït Dissabtes al C19 que té lloc de 10 a 13.30 hores. Són activitats divertides i originals i compten amb un màxim de 30 places que s’adjudiquen per ordre d’arribada. Les activitats van des d’un taller de manga junior, teatre mini (de 4 a 7 anys) i maxi (de 8 a 10 anys) i, com a novetat enguany, la posada en marxa d’un taller d’iniciació a l’art mural.

El C-19 també contempla activitats per altres grups d’edat més adults en horari de matí, de dilluns a divendres. Es programen cursos de pilates, chi-Kung, Tai-Chi o zumba, a més de modelatge en 3D i iniciació a la fotografia. Com a novetat, enguany es programen cursos d’il·lustració digital amb Adobe Illustrator, un taller creatiu d’art mural en calç i un taller de vidre.

Altres activitats i agenda cultural
El C-19 acollirà la V Eivissa Japan Week del 21 al 25 d’octubre amb una exposició i diferents activitats programades per l'associació cultural Wabiza amb pintura sumi-e, taller floral ikebana, dansa japonesa Butô, cerimònia del te i més activitats.

Al mes de novembre, del 26 al 29, tindrà lloc la VI edició del Festival Mal de Cap, amb la projecció i selecció de curtmetratges de la secció juvenil que comptarà amb la participació dels instituts que ho sol·licitin.

En paral·lel a aquesta programació, el C-19 també acull l’Escola de Música de Noves Tecnologies, dirigida a infants de 8 a 18 anys i organitzada per l'escola Eivissa Blau Musica, en la que s’impartiran cursos de piano, composició, llenguatge musical i enregistrament domèstic d'alta qualitat.

Per aquest trimestre també presentem com a novetat les jornades sobre “Vida digital+Segura”, dirigit a joves a entre 12 i 18 anys en horari de tarda i per a centres educatius que ho sol·licitin en horari de matí. Aquests tallers són una iniciativa de l’IB-Jove (Institut Balear de la Joventut), del Govern Balear. El seu objectiu és ajudar als joves a resoldre possibles problemes sobre l'ús d'internet i aconseguir que s'usin les tecnologies d'una forma més satisfactòria i segura . Són gratuïts i estan impartits per tècnics de joventut del Govern Balear.

Enllaç a:
· Web del Centre de Creació Jove C-19