Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reunió amb el Govern BalearL’Ajuntament d’Eivissa sol·licita al Govern Balear un impuls per a no demorar la construcció dels 500 habitatges públics a Ca n’Escandell.

L’Ajuntament d’Eivissa avui ha acollit la primera reunió de feina en la qual s’han tractat diferents temes de coordinació entre Govern balear i Ajuntament d’Eivissa, en la que hi han participat l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, el regidor de Cultura, Pep Tur, i la regidora d’Igualtat, Claudia Cotáina, juntament amb la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, la directora de l'Institut Balear de la Dona, Maria Durán, i la delegada de Cultura, Catalina Solivellas. Durant la reunió s’han tractat diferents temes de coordinació entre les dues institucions i relatius a l’habitatge, la cultura i la igualtat.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha sol·licitat suport i una solució urgent al Govern Balear per tal de poder desbloquejar la construcció de la promoció d’habitatges de públics previstos al barri de ca n’Escandell donada la situació critica que pateix Eivissa de manca d’habitatge.

Donat que els terrenys ja són propietat del Ministeri de Foment i aquest té consignada una partida econòmica per a la construcció de 500 habitatges públics, l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha dit que “nosaltres tenim un projecte capdavanter i fonamental que té inversió de l’Estat i ara mateix està pendent de l’aprovació definitiva del PGOU i per aquest motiu una de les peticions que he demanat a la consellera és trobar una solució ràpida per a no demorar més la seva construcció”.

Un altre objectiu és seguir treballant, des de la regidoria d’Habitatge i la conselleria d’Habitatge del Govern Balear, en matèria d’inspeccions a pisos turístics. L’alcalde ha sol·licitat “més mitjans per poder lluitar contra aquest fenomen que necessita moltes eines per a perseguir-lo i necessitem que el Govern de l’Estat s’impliqui donant, als ajuntaments amb superàvit en els seus comptes, la possibilitat de poder contractar més personal que es dediqui a aquestes inspeccions”.

Per altra banda, també s’han tractat temes relatius al Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat i esdeveniments culturals com el festival de Jazz
en els que es necessita mantenir el suport per part del Govern. “En definitiva, necessitem que la bandera Patrimoni de la Humanitat no sigui exclusivament marca de la ciutat sinó un referent a nivell de les Illes Balears”, ha dit l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz.

Per la seva part, la Consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha destacat que la lluita contra la prostitució i la tracta és un dels objectius d’aquest govern des del qual s’ha defensat sempre l’erradicació de la tracta de dones i d’infants així com l’erradicació de la prostitució. Per aquest motiu se seguirà fent feina amb l’Ajuntament d’Eivissa.

La consellera ha anunciat diverses accions també dirigides a millorar la prevenció contra les agressions sexuals i l’atenció a les víctimes de les violències masclistes.

Una de les accions que es posaran en marxa és un curs de formació per a la prevenció de delictes de violència sexual dirigit a personal municipal que faci feina durant la nit, així com, a partir de 2020 des de l’IBDona, l’augment de l’assistència durant les 24 hores tant de manera presencial com telefònica, per poder donar un ràpid servei davant possibles casos de delictes sexuals. Aquest servei es donarà especialment durant els mesos d’estiu, de juny a setembre, donat que és el moment en què és més necessari.
La consellera també ha avançat la posada en marxa d’una acció que consisteix en un projecte per impartir teatre “que pugui ajudar a restituir el projecte vital de dones i els seus fills i filles que hagin estat víctimes de violències masclistes” així com ha reafirmat “el compromís del Govern en la Casa de la Música com a gran projecte de ciutat”, segons ha afirmat la consellera Pilar Costa.