Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Amadaba mural túnel SotoLa novena edició del BLOOP International Proactive Art Festival encara els seus últims dies presentant noves actuacions artístiques a l’espai urbà de la ciutat d’Eivissa. Així, la darrera intervenció registrada ha estat la de l’artista AMADAMA, qui ha instal·lat un mural amb les paraules “It was magical when the rich and the poor danced together” (“Era màgic quan el ric i el pobre ballaven junts”) a la paret mitjanera d’un edifici al costat del túnel del Soto a la ciutat d'Eivissa. Recordem que en aquest túnel va ser on l'artista mexica Spaik va pintar una àguila i una serp en tots dos extrems del mateix.

Amb aquest mural, AMADAMA vol qüestionar el camí cap al qual es dirigeix el turisme actual a Eivissa, centrat en el luxe i l’exclusivitat: "Eivissa està començant a perdre l’esperit que la va fer famosa i espero que la gent se n’adoni abans no sigui massa tard", explica l'artista. Aquesta és la segona instal·lació d’AMADAMA, que ja anteriorment ha convertit unes columnes del Parc de la Pau en uns equalitzadors.

Aquestes peces són noves contribucions a l’OpenAirGallery de BLOOP. Un projecte a llarg termini per convertir els paisatges urbans d'Eivissa en una galeria d'art a l’aire lliure. Obert a tots els passejants, durant tot l'any, aquestes pintures murals a l’aire lliure encarnen l'esperit del festival: “L'art és per a tots”.

Recordem que, enguany, el BLOOP ha realitzat diverses intervencions a l’espai urbà de la ciutat d’Eivissa amb un mural de Said Dokins, instal·lacions artístiques ‘de guerrilla’ al Parc de la Pau a càrrec de Vlady i Silvia Ramacci, a més de les intervencions d’AMADAMA i les imatges hiperrealistes de Kobak24.