Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

SemàforL’Ajuntament d’Eivissa obre el termini de presentació d’ofertes pel projecte d’instal·lació de nous semàfors per a vianants a les avingudes d’Isidor Macabich i de Santa Eulària amb l’objectiu de millorar la seguretat dels vianants.

L’Ajuntament d’Eivissa obre el termini de presentació ofertes pel projecte de regulació semafòrica de dues cruïlles de la ciutat: una situada a l’avinguda d’Isidor Macabich cantonada amb el carrer Balears, i l’altre a l’avinguda de Santa Eulària, cantonada amb el carrer del Diputat Josep Ribas. El pressupost de les obres és de 192.588,06 euros (IVA inclòs) i seran finançades per Pla d’Obres i Serveis del Consell d’Eivissa.

L’objectiu és dotar de major seguretat per als vianants en aquests trams de les avingudes i finalitzar la semaforització, tant per vehicles com per a vianants, a l’avinguda d’Isidor Macabich.

La instal·lació dels semàfors suposarà també modificar la senyalització i caldrà fer treballs d’obra civil de canalitzacions. A més, es dotaran els semàfors per vianants d’avisadors acústics per invidents, i es dotaran els passos de balises.

Amb l’actuació a la cruïlla d’Isidor Macabich amb carrer Balears, els vianants podran creuar a peu per totes les vies, i aquells vehicles que s’incorporin a l’avinguda d’Isidor Macabich o vulguin travessar aquesta via des del carrer Balears, ho podran fer amb tota garantia i seguretat gràcies al semàfor. La senyalització lluminosa estarà coordinada amb la dels altres semàfors d’Isidor Macabich, de manera que permetin encadenar tots els semàfors seguits en color verd, si es manté una velocitat estable reglamentària, l’anomenada “ona verda” que ja està en funcionament a l’avinguda d’Espanya i Ignasi Wallis millorant la fluïdesa del trànsit en aquestes vies.

Pel que fa a la cruïlla del carrer Diputat Josep Ribas amb l’avinguda de Santa Eulària, als actuals semàfors -que són exclusivament per a vehicles- s’afegeix un semàfor per a vianants i un nou pas per a vianants. L’objectiu és permetre que els vianants puguin accedir de manera més còmoda i segura al port en un punt on hi ha una gran densitat de pas, a causa de la proximitat amb l’estació marítima de Formentera.

Els interessats poden consultar l’expedient al portal de contractació de la pàgina web de l’Ajuntament d’Eivissa i poden presentar proposta fins el dia 12 de setembre.