Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Presentació parc infantil 100% inclussiuL'Ajuntament d'Eivissa presenta la primera àrea de jocs inclusiva al 100% de l'illa d'Eivissa que s'ubicarà al barri de ses Figueretes.

La regidora d'Urbanisme i Vies Públiques de l'Ajuntament d'Eivissa, Elena López, s'ha reunit aquest matí amb les associacions Aspanadif, Apneef i Addif Ibiza, per tal de presentar el projecte del primer parc infantil inclusiu en el qual treballa la regidoria de Vies i Obres de l'Ajuntament d'Eivissa i que s'instal·larà a l'àrea de jocs de ses Figueretes. Aquest projecte també serà enviat a altres associacions com la Plataforma Sociosanitària, Deforsam, associació Apies per a informar-les i que donin difusió a través de les seves associacions.

La regidora de Vies i Obres, Elena López, ha destacat la seva satisfacció pel fet que "dins de les actuacions als parcs infantils que estem duent a terme durant els darrers anys en el que la participació dels infants és fonamental a l'hora de dissenyar-los, en aquest parc també s'ha comptat amb les recomanacions de les diferents associacions que han triat els elements que més interessaven per tal que els infants poguessin gaudir de l'espai en funció de les seves capacitats".

El parc infantil inclusiu es desenvoluparà gràcies al projecte 'Ibiza, cohesión social e integración de barrios', iniciativa presentada a la convocatòria de Fons FEDER a través del Ministerio de Hacienda y Función Pública per al finançament de Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), dins del programa Una manera de hacer Europa de la Unió Europea.

El primer parc inclusiu de l'illa d'Eivissa estarà ubicat a l'àrea de jocs infantils que actualment es troba a l'avinguda Pere Matutes Noguera, vora l'edifici Residencial, al barri de ses Figueretes.
Actualment aquest parc és un dels més antics de la ciutat i tot i que s'han realitzat feines de manteniment, necessita una renovació total dels jocs i els seus voltats.
Per aquest motiu, al projecte previst a aquest punt de la ciutat, es recullen les directrius necessàries per a la instal·lació i renovació dels jocs i convertir l'espai en una àrea de jocs inclusiva.

Els parcs inclusius es basen en la integració dels jocs habituals amb jocs accessibles i adaptats per a nens amb alguna discapacitat, perquè també ells puguin gaudir del parc amb la resta dels d’infants.

L'actuació començarà amb la retirada dels jocs actuals i la instal·lació d'un tobogan, inclusiu i accessible, que ha estat especialment dissenyat per a permetre la integració dels nens i nenes en un parc infantil i permet que tots els infants, independentment de la seva capacitat comparteixin el mateix espai. A aquest tobogan es substitueixen les escales per una rampa que conté uns cèrcols de goma que permeten que un infant pugui pujar només o amb ajuda a la zona plana en la part superior utilitzant qualsevol part del seu cos per a aconseguir-lo.
Al començament de la rampa hi ha una tarima amb una ansa per a l'auto transferència d'un nen en cadira de rodes. Per als nens més aptes hi ha annexat una paret d'escalada que es pot grimpar tant per fora com per dins. Tota la part inferior del joc ha estat dissenyada amb criteris d'accessibilitat.

També es preveu la instal·lació d'un balancí- túnel, inclusiu i accessible, que pot ser utilitzat per molts nens alhora i que té un cilindre en la seva part central on un nen amb discapacitat pot auto transferir-se per a jugar amb la resta dels nens. Amb aquest espai no només es permet que un nen amb discapacitat utilitzi el joc, sinó que es col·loca en el centre de l'acció. Un visor de metacrilat en la part superior del cilindre permet que aquests nens mantinguin sempre el contacte visual amb la resta dels nens, i es converteixin en part activa del joc.

Completen aquesta nova infraestructura, un carrusel accessible i un gronxador- cistella especialment dissenyats per a infants amb diferents motrius.

El termini d'execució, una vegada adjudicat, es fixa en sis setmanes i el pressupost és de 60 mil euros.

Enllaç a:
· Projecte presentat d'àrea de jocs 100% inclusiva