Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Festival solidari Música Ibiza ConcertsEntre el divendres 30 d’agost i el diumenge 1 de setembre, el Claustre del Convent dels Dominics -antic edifici seu de l’Ajuntament d’Eivissa- acollirà una nova edició del festival internacional de música clàssica Ibiza Concerts. Aquesta trobada musical compta amb la direcció artística del violinista alemany Linus Roth, i tindrà un caràcter solidari perquè part de la recaptació anirà destinada a l’Asociación Ibiza y Formentera Contra el Cáncer (IFCC).

El Festival constarà de tres concerts que comptaran amb tres repertoris molt diferents, però amb un grup estable d’intèrprets conformat pel violinista Linus Roth -que tocarà amb el seu violí Stradivarius-, el pianista argentí José Gallardo, el guitarrista albanés kosovar Petrit Ceku, i el violoncel·lista alemany Jens-Peter Maintz.

Així, el primer concert serà el divendres 30 d’agost, porta com a títol ‘Serenata Española’ i consistirà en un resum de peces de música clàssica de compositors espanyols com Albéniz, Falla o Granados; el dissabte 31 d’agost el recital estarà centrat en la figura del violinista italià Nicoló Paganini -que va ser conegut com ‘el violinista del Diable’-, i el darrer concert serà diumenge 1 de setembre i s’anomena ‘Danzas populares’, en el que s’inclouen des de les peces sobre la música popular de compositors com Brahms o Bartok, a tangos d’Astor Piazzolla. Tots els concerts començaran a les 21 hores.

“Agraïm al violinista Linus Roth que hagi escollit la ciutat d’Eivissa, Patrimoni de la Humanitat, com escenari per aquest cicle de concerts” ha explicat la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Dessiré Ruiz, durant la presentació d’aquests recitals: “Ibiza Concerts és una oportunitat per ampliar l’oferta cultural tant per a turistes com per a residents. A més, és l’excusa perfecta per venir a Dalt Vila, conèixer el nostre patrimoni arquitectònic i artístic i, a més, gaudir d’un programa musical de gran qualitat”. A la presentació també han assistit el violinista i director artístic de l’Ibiza Concerts, Linus Roth, el regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, la consellera de Cultura i Patrimoni del Consell d’Eivissa –que també col·labora en aquest festival- Sara Ramon, i Helen Watson en representació d’IFCC.

El preu de les entrades és de 20 euros cada concert i de 10 euros per als menors de 14 anys. Els interessats poden adquirir ja les entrades al web www.ibizaconcerts.com. També es poden adquirir a IbizaHEUTE (telèfon 971 319 262), a l’Hotel Royal Plaza (telèfon 971 310 000) i al propi Claustre una hora abans del concert. Per facilitar l’accés al lloc dels concerts, l’Ajuntament d’Eivissa habilitarà un bus llançadora entre les 20 i les 21 hores, durant els tres dies de concert, amb sortida des de l’Hotel Montesol i fins al Claustre del Convent dels Dominics.