Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Bloop Festival 2019El Parc de la Pau de la ciutat d’Eivissa ha estat l’espai triat pel Bloop International Proactive Art Festival per realitzar la seua nova intervenció d’art de carrer. En aquest cas es tracta d’un mural de dues cares contraposades elaborat pels artistes Vlay i Silvia Ramacci. Aquesta intervenció té com a tema la Resiliència, l'eix conceptual sobre el qual gira el Bloop d'aquesta edició. L'obra convida a qualsevol persona que passa per davant a detenir-se per un moment i convida a "pensar" proactivament sobre quina importància tenen les obres d'art.

Vlady, activista d'instal·lacions de guerrilla, inicia enguany una incursió artística als carrers d'Eivissa. La seva primera aportació ha estat aquesta, en la que opta per una proposta conceptual. Silvia Ramacci, artista resident del Bloop, realitza aquest any un gran salt cap endavant i -a diferència d'obres i instal·lacions presentades anys anteriors, de grandària més reduïda- presenta el seu mural enfront l'obra de Vlady, creixent significativament la grandària de les seves creacions. La seua intervenció destaca pels seus colors i l’abstracció en l’aspecte formal.

Vlady (aka Vladyart): és un prolífic artista multidisciplinari més reconegut per les seves obres de component urbà de caràcter sarcàstic i agut. Podem identificar fàcilment a Vlady com un dels primers activistes de l'art de carrer a Sicília i entre els pocs noms italians actius el camp de les intervencions no autoritzades.

Silva Ramacci: Nascuda a Roma, Silva és una pintora-escultora. Les obres de Silva es formen de pinzellades elegants, colors clars, senyals i indicacions que mostren la lluita infinita entre ordre i caos; el seu estil únic és comunicatiu i reticent al mateix temps.

BLOOP International Proactive Art Festival: La primera celebració del món dedicada a l'art proactiu, on les obres d'art conviden als espectadors a "pensar" proactivament sobre el tema anual del festival. Aquest any celebra la seva novena edició, convertint-se en el festival d'art més longeu d'Eivissa. A principis d'aquest any va celebrar la seva edició zero a Milà en el marc de la setmana internacional del disseny, i l'any 2020 viatjarà també a Tòquio.