Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Rehabilitacióc. Soledat i HospitalAquest matí s’ha presentat la finalització de les obres de reforma, rehabilitació i urbanització dels carrers Soledat i carrer Hospital, dins el recinte de Dalt Vila. El promotor d’aquesta obra ha estat el Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat -conformat per Ajuntament d’Eivissa, Consell Insular d’Eivissa i Govern Balear- els treballs van iniciar-se al març de l’any 2018 i han tingut un pressupost total de 184.981,34 euros.

Els treballs s’han desenvolupat en una àrea total de 364 metres quadrats i han consistit en la pavimentació d’aquests carrers i d’una petita placeta irregular que es trobava en mal estat. La reforma s’ha realitzat amb pedra natural de Sant Vicent i còdols, dibuixant la forma d’espina de peix que és la característica de l’empedrat dels carrers de Dalt Vila. En el cas del carrer Hospital, que estava molt deteriorat, s’han eliminat les vegetacions que havien crescut, s’ha dignificat l’espai i, en alguns trams, s’ha recuperat la pavimentació anterior. També s’han eliminat les barreres arquitectòniques de la zona.

Els carrers on s’ha actuat circulen en paral·lel al carrer Major -que condueix a la Catedral- i, seguint un traçat sinuós i adjacent amb l’antic castell, uneix la plaça de la Catedral amb el carrer Major a l’altura del Museu Puget. “Són uns carrers molt peculiars i característics, que poca gent coneix, i per això convidam tant els eivissencs com els visitants que vinguin a passejar i conèixer aquest espai” ha comentat l’alcaldessa accidental d’Eivissa, Elena López, qui ha destacat el paper del Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat: “La col·laboració entre administracions ens permet continuar amb la línia d’invertir en rehabilitar el patrimoni, de manera que el nostre nucli històric estigui cada vegada millor”.

Rehabilitació c. Soledat i HospitalDurant la visita, l’arqueòloga de l’Ajuntament d’Eivissa, Rosa Gurrea, ha recordat la importància que va tenir durant l’època medieval el carrer de la Soledat, que aleshores s’anomenava carrer de l’Almudaina: “Estava al costat del castell i del palau episcopal. Era una zona cèntrica de l’antiga ciutat que, quan es van construir les murades renaixentistes va quedar una mica enfonsada, el que va provocar que es colmatés amb nous paviments que es van superposar”.

Aprofitant l’obra, s’ha renovat també la totalitat del mobiliari urbà i les instal·lacions i infraestructures de sanejament i clavegueram, l’evacuació de residuals i pluvials, s’ha renovat el sistema abastiment d’aigua així com la xarxa d’electricitat i telecomunicacions. Dins el programa d’embelliment de l’espai urbà totes les xarxes s’han soterrat i, des del primer revolt del carrer Soledat i fins al final de carrer Hospital, també s’han eliminat els cables elèctrics en superfície.

A l’acte d’aquest matí han assistit l’alcaldessa accidental d’Eivissa, Elena López, el regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, el director insular de Cultura del Consell d’Eivissa, Miquel Costa, i la delegada d’Educació del Govern Balear a Eivissa, Margalida Ferrer. També han assistit l’arquitecta del projecte, Amelia Molina, l’arqueòloga municipal Rosa Gurrea, i el tècnic municipal de Patrimoni, Óscar del Rincón.